Flatbrehytta

Annonse

Om hytta

Covid-19

På grunn av varierende restriksjoner fra myndighetene er det vanskelig å planlegge for overnatting på Flatbrehytta. Derfor tar vi ikke imot bookinger mer enn 7 dager før adkomst. Større grupper på 10-15 personer kan ta kontakt tidligere for nærmere avtale. 

Flatbrehytta er en privateid selvbetjent høyfjellshytte som ligger et steinkast unna Flatbreen, 994 høydemeter over Fjærland. De to hyttene ble bygget i 1954 og 1964. Det er mulig å overnatte i begge hyttene.

Den elste "Steinhytta" har sengeplass til 3-4 personer. Den andre har sengeplass til 15 personer fordelt på tre etasjer i sovesal samt en hems med plass til 3 personer.

Det holdes flere brekurs på hytta hvert år.

Pris for overnatting er 300,- per person per natt og er inkludert bruk av ved og gass. All overnatting og betaling må avtales på forhånd, da vil gjester også få god informasjon om turveien opp.

Vi er også på facebook

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sogndal, ta av i rundkjøringen mot Fjærland og kjør ca. 37 km. Ta av fra hovedveien til høyre mot Supphellebreen i Fjærland. Kjør over elva og ta direkte til høyre på andre siden av brua. Følg veien innover Supphelledalen i ca. 2,5 km. Stopp ved parkeringsplassen til Flatbrehytta som ligger på høyre side av grusveien. Stien til Flatbrehytta starter ved parkeringen.

Det er to alternative stier opp til hytta. Den ene er noe brattere og kortere og tar 2-3 timer. Den andre er litt lengre og har utsikt til brefallet ved Supphellebreen, og tar 2 1/2 - 3 1/2 time. Stigningen er til dels bratt og krevende. I 2013 ble det gjort omfattende utbedringer av stiene og de bratteste partiene ble erstattet med steintrapper. Det er parkeringsplass med avgift ved starten på stien.

SjekkUT | Flatbrehytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

11

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Flatbrehytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT