Flatbrehytta

Annonse

Om hytta

Flatbrehytta er en privateid selvbetjent høyfjellshytte, som ligger et steinkast unna Flatbreen, 994 høydemeter over Fjærland. Den ble bygget av den legendariske breføreren Anders Øygard i 1954, og ble sist oppgradert i 2014. Hytta har 15 senger fordelt på tre etasjer i sovesal samt en hems med plass til tre personer. Det holdes flere brekurs på hytta hvert år. All overnatting må avtales på forhånd.

Vi er også på facebook

Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Utleie
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sogndal, ta av i rundkjøringen mot Fjærland og kjør ca. 37 km. Ta av fra hovedveien til høyre mot Supphellebreen i Fjærland. Kjør over elva og ta direkte til høyre på andre siden av brua. Følg veien innover Supphelledalen i ca. 2,5 km. Stopp ved parkeringsplassen til Flatbrehytta som ligger på høyre side av grusveien. Stien til Flatbrehytta starter ved parkeringen.

Det er to alternative stier opp til hytta. Den ene er noe brattere og kortere og tar 2-3 timer. Den andre er litt lengre og har utsikt til brefallet ved Supphellebreen, og tar 2 1/2 - 3 1/2 time. Stigningen er til dels bratt og krevende. I 2013 ble det gjort omfattende utbedringer av stiene og de bratteste partiene ble erstattet med steintrapper. Det er parkeringsplass med avgift ved starten på stien.

Papirkart

Kartblad: Fjærland 1317-1 (2010)

Annonse