Hovdehytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  8 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Hovdehytta er kalt Vestmarkas beste hytteutsikt. Hytta ligger på et platå og er et flott utgangspunkt for ettermiddagsturer eller videre innover Vestmarka.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Hovdehytta - Vestmarkas beste utsikt (8 sengeplasser). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Det er vann i brønnen som kan brukes som drikkevann, men det må kokes før det drikkes. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med standard DNT nøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Bestilling 

Minst én av de besøkende må være medlem i Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkelen og kunne bestille overnatting. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. De som har bestilt disponerer sengeplassene fra klokka 16 på ankomstdagen til klokka 11 på avreisedagen. Fra kl. 11 til 16 er det anledning til å ta en tur innom på dagsbesøk og se på den flotte hytta. Husk også at det snart kan komme andre gjester som har leid hytta, og dagsturgjester må også ta av seg skoene ute og rydde og vaske etter seg.  

Utstyr 

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde 

Det er vann i brønnen som kan brukes som drikkevann, men det må kokes før det drikkes.  

Beskrivelse av hytta 

Hovdehytta er 34 m2 og har en full etasje og en hems. Hytta har et soverom, et kjøkken og en stue. Soverommet har to køyesenger med fem soveplasser og hemsen har tre madrasser.

Historie 

Hovdehytta ble bygget som jakthytte i 1922 av slakter'n Torolf Hovde. Under 2. verdenskrig var hytta tilholdssted for hjemmefronten med god utsikt ned til Skaugum der Terboven residerte.

Asker Turlag

Asker Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Hovedmålet for turlaget er å tilrettelegge for et økt tilbud av turer og arrangementer lokalt. Asker Turlag har stått for store deler av istandsettinga av Hovdehytta og fører også tilsyn med hytta etter offisiell åpning 29. september 2007.  

Hytte til hytte

3 dagers tur, blåmerket sti hele veien: Tog til Heggedal st., på sti til Småvannsbu, 5 km. Småvannsbu-Hovdehytta over Høgås 11 km. Hovdehytta-Sandungen-Sem 10 km (ikke buss søndager) eller til Hvalstad st. 12 km. Turstart kan også legges til Røyken st. og på sti over Svartvannsåsen til Småvannsbu.

Kart

Hytta ligger på Furuåsen ved Solli i Asker. For turer i Vestmarka og Kjekstadmarka anbefales Turkart Vestmarka 1:20 000 (utg. 2009) og Turkart Kjekstadmarka 1:20 000 (utg. 2010) utgitt av Asker Skiklubb.

Skoleklasser og lignende grupper

Hovdehytta egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås

Andre DNT-hytter i Oslomarka DNT Oslo og Omegn har 31 ubetjente hytter i Marka.   

Andre DNT-hytter i Marka 

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Indre Oslofjord 10027" ("Oslo Nordmark 10034" dekker siste stykket nord i Vestmarka til Sollihøgda)

Turkart: "Oslo Vestmark 1:50 000" og "Oslo Vestmark 1:25 000" fra Nordeca, "Turkart Vestmarka 1:20 000" fra Asker Skiklubb og "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Booking
 • Peis
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst sommer

Raskeste atkomst sommerstid er på blåmerket sti bratt opp fra Bergsmarka ca. 1/2 t. men her er det ingen parkering. Det er også blåmerka sti (DNT Oslo og Omegn/Asker Turlag) fra Solli. Nedenfor Solli er det stor parkeringsplass. Derfra er det 0,8 km på vei forbi gården og så 1,7 km sti som passerer Vestlia. 200 m nedenfor Solli parkeringsplass går en gulmerket sti opp nordover og møter blåmerket sti fra Vestlia. Det er 2,3 km fra parkeringsplassen til Hovdehytta denne veien.

Sykkel: Alt. 1: Vei fra Asker/Sem forbi Solli til Vestlia, videre blåmerket sti 1,7 km. Alt. 2: Skogsbilvei gjennom Vestmarka til sør for Sandungen, derfra sykkelsti til skogsbilvei som følges enten til Vestlia eller til enden av veien, derfra blåmerket sti 1 km.

Buss: Nærmeste holdeplasser er Skanseløkka, 4 km (rute 71 Asker st-Drammen) og Trollstua, 5 km (rute 701 Asker st.-Dikemark/Rustadgrenda). Fra begge holdeplasser blåmerket sti over Høgås til hytta.

Adkomst vinter

På vinteren er det ofte mye snø innover mot Hovdehytta. Det er derfor best å gå på ski inn dit. Følg skiløype fra Solli til Vestlia. Ved skihytta Vestlia er det merket med skilt til Hovdehytta. Løypa tar ut i terrenget rett utenfor gjerdet til Vestlia. Videre utover følger du røde merker / merkefliser fram til hytta. Løypa er en typisk terrengløype som blir tråkket opp av de som går der, den blir ikke kjørt opp. Løypa er litt krevende, spesielt når det er hard snø.

https://ut.no/turforslag/1112154442/til-hovdehytta-om-vinteren  

SjekkUT | Hovdehytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

522

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hovdehytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT