Legg til huskeliste
  722
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  OBS! 7.12.2023. Brønnen på Hovdehytta har frosset, så ta med drikkevann. Alternativt må man smelte snø.

  DNT Oslo og Omegns påstand: Fra Hovdehytta har man Vestmarkas beste utsikt. Hytta ligger på et platå og er et flott utgangspunkt for ettermiddagsturer eller videre innover Vestmarka. På barmark er det bratt, sp...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Peis
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  OslomarkaVestmarkaFuruåsen og Hagahogget naturreservat

  Adkomst sommer

  Raskeste atkomst sommerstid er på blåmerket sti bratt opp fra Bergsmarka ca. 1/2 t. men her er det ingen parkering. Det er også blåmerka sti (DNT Oslo og Omegn/Asker Turlag) fra Solli. Nedenfor Solli er det stor parkeringsplass. Derfra er det 0,8 km på vei forbi gården og så 1,7 km sti som passerer Vestlia. 200 m nedenfor Solli parkeringsplass går en gulmerket sti opp nordover og møter blåmerket sti fra Vestlia. Det er 2,3 km fra parkeringsplassen til Hovdehytta denne veien.

  Sykkel: Alt. 1: Vei fra Asker/Sem forbi Solli til Vestlia, videre blåmerket sti 1,7 km. Alt. 2: Skogsbilvei gjennom Vestmarka til sør for Sandungen, derfra sykkelsti til skogsbilvei som følges enten til Vestlia eller til enden av veien, derfra blåmerket sti 1 km.

  Buss: Nærmeste holdeplasser er Skanseløkka, 4 km (rute 71 Asker st-Drammen) og Trollstua, 5 km (rute 701 Asker st.-Dikemark/Rustadgrenda). Fra begge holdeplasser blåmerket sti over Høgås til hytta.

  Adkomst vinter

  På vinteren er det ofte mye snø innover mot Hovdehytta. Det er derfor best å gå på ski inn dit. Følg skiløype fra Solli til Vestlia. Ved skihytta Vestlia er det merket med skilt til Hovdehytta. Løypa tar ut i terrenget rett utenfor gjerdet til Vestlia. Videre utover følger du røde merker / merkefliser fram til hytta. Løypa er en typisk terrengløype som blir tråkket opp av de som går der, den blir ikke kjørt opp. Løypa er litt krevende, spesielt når det er hard snø.

  Adkomst vinter 

  SjekkUT | Hovdehytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  722

  SjekkUT-besøk