Katnosdammen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Katnosdammen er en tidligere damvokterbolig med fantastisk beliggenhet ved innsjøen Katnosa. Hytta ligger rett ved naturreservatet Katnosa-Spålen som byr på unike naturopplevelser og fotturer.

Bestilling

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 31.12.2021).

Katnosdammen er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr

Det er strøm på hytta. Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, stekeovn, vedovn til oppvarming, kjøleskap og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men lakenpose eller eget sengetøy er påbudt. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.

Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Kano

Hytta har 3 kanoer og redningsvester som kan lånes for dagsturer på Katnosa. Kun overnattingsgjester kan låne kanoene.

NB! 21.10.2021. Båthuset er avstengt for vinteren og kanoene er ikke lenger tilgjengelige.

Regler for bruk av kanoene/Use of canoes 

 1. Kanoer er kun til bruk for hyttas overnattingsgjester. Use of the canoes is only for those who have booked a stay in the cabin. 
 2. Redningsvest eller seilervest må brukes. You have to use life jacket when you are using the canoe. 
 3. Kanoer skal alltid være låst når de ikke er i bruk. Ensure that the canoes are locked when not in use. 
 4. Årer og vester settes på plass etter bruk. Equipment must be put at its place after use. 
 5. All bruk av kanoer skjer på eget ansvar. Use of the canoe is your own responsibility. 
 6. Standard utstyr pr. kano/standard equipment: 
 • 2 stk. padleårer/2 paddle oars 
 • 2 stk. vester for barn/ungdom/2 life jacktes for children/youth 
 • 2 stk. vester for voksne/2 life jackets for adults 

Av hensyn til neste gjest - vennligst meld fra til DNT Oslo og Omegn, tlf. 22 82 28 00, evt. info.oslo@dnt.no ved skade på kanoer eller utstyr. If something is damaged, please send a mail to info.oslo@dnt.no or call 22 82 28 00.

Vannkilde

Vann hentes i Katnosa. Elva nedenfor demningen er åpen hele året.

Beskrivelse av hytta

Hytta er i to etasjer med kjøkken, stue, tre soverom (ett i 1.etg. og to i 2.etg.) med 14 sengeplasser og ekstra madrasser. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Oslo Kommune Vann og Avløp/Løvenskiold Vækerø.

Skoleklasser og lignende grupper

Katnosdammen egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn. Skoleklasser kan sjekke tilgjengelighet i bookingsystemet og kontakte oss for rabattert pris.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill - NB disse er fjernet midlertidig pga koronasituasjonen. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer og dører er lukket og at ytterdør, vedskjul og båthus er låst med standardlås.

Sesonginformasjon

Løvenskiold tar ut tømmer om vinteren. Vinterdriften medfører at noen av veiene i Marka brøytes om vinteren. Dette kan også gjelde skiløyper som går på veiene. Sjekk Løvenskiolds brøytekart før du legger ut på turen.  

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Kart

Husk alltid kart og kompass på tur. Hytta finner du på turkartet Oslo Nordmark sommer og vinter 1:50 000 og Kikut 1:25 000. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Kano
 • Peis
 • Fiske
 • Steikeovn
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Ankomst: Fra Jonsetangen parkering ved Øyangen øst for Ringkollen og fra Tverrsjøstallen parkering er 3 1/2 t langs blåsti. Med sykkel kommer du 400 m fra hytta og kan trille inn. Korteste sykkelveien er på stengt bomvei fra Stryken (bare togstopp om vinteren). Det er også den raskeste veien å gå inn: 3 t, men man må følge veien omtrent hele strekningen.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Adkomst vinter

Om vinteren passerer merket skiløype 100 m øst for hytta. Fra Svartbekken og Jonsetangen parkering er det 14 km stort sett langs preprerte løyper. Skiavstand fra andre steder: Damtjern 19 km, Elnes 20 km og Hammeren 26 km. Den stengte bomveien fra Sørkedalen brøytes som oftest.

SjekkUT | Katnosdammen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
23

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Katnosdammen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT