Sinnerdammen

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Sinnerdammen er en flott gammel jaktkoie i Nordmarka, med aner tilbake til 1898. Dette er en hytte med en helt unik atmosfære, vakker belliggenhet ved Spålen-Katnosas naturreservat og historisk interiør fra året hytta ble bygget.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Sinnerdammen er standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Peis i stua/soverommet. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt). Vann hentes i bekken. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Direkte adkomst utenfra til kjøkken/stue (ingen gang). Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Ubetjent hytte

Sinnerdammen er ubetjent. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.  

Bestilling

Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Bestilte plasser disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.   

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt).

Vannkilde

Vann hentes i elva rett utenfor hytta.

Beskrivelse av hytta

Hytta er på 47 m2, og har kjøkken med vedovn og kombinert stue/soverom med peis. Sinnerdammen eies av Løvenskiold, men DNT Oslo og Omegn har leid og drevet hytta i flere år.

Sesonginformasjon

I overgangen mellom sesongene er det viktig å huske på at det fortsatt kan være skiføre nord i marka selv om det er bart lenger sør. Skiføret kan ligge helt ut i mai måned. Sjekk føremeldinger (Skiforeningen eller Jevnaker Allmenning) før du legger i vei og velg utstyr deretter.

Flere av veiene inn i marka stenges i vårløsninga. Kontakt turinformasjonen for mer info eller sjekk lokale allmenningers hjemmesider.

Løvenskiold tar ut tømmer om vinteren. Vinterdriften medfører at noen av veiene i Marka brøytes om vinteren. Dette kan også gjelde skiløyper som går på veiene. Sjekk Løvenskiolds brøytekart før du legger ut på turen.  

Området

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er tillatt å sykle på stiene i naturreservatet der hytta ligger. Gode turmål er Pershusfjellet, Prekestolen og Lortholkollen.Andre hytter

Hytte til hytte

Nærmeste DNT-hytte er Katnosdammen (8km).  

Aktuelle kart:

Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"

Turkart: Holleia Krokskogen (2010), Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no 

Fasiliteter

 • Booking
 • Peis
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst inn til hytta er fra parkeringsplassen ved Tverrsjøstallen, 1 1/2 t på stengt bomvei og blåsti (5 km). Fra Oslo kjører du E18 til Sandvika og E16 over Sollihøgda mot Hønefoss. Følg Rv 160 til Toso og følg grusvei (med betalingsbom) opp til Tverrsjøstallen.

Buss: Stigsrud i Ringerike kommune (buss fra Hønefoss til Jevnaker over Haug) 10 km.
Toso i Jevnaker kommune, på sti og grusvei ca 12 km, på sti over Kollern ca 17 km.
Buss/Tog: Stryken (ca 20 km), Grua (22 km)

Sykkel: Med sykkel kommer du 1,5 km fra hytta til nordenden av store Sindera. Det er ikke tilatt å bruke sykkel helt inn til hytta, da den ligger i Katnosa- Spålen naturreservat.

Bil: Tverrsjøstallen (5 km), Ringkollen (9 km), Damtjern (11 km)

OBS! Husk at snøen ligger atskillig lenger her, nord i Nordmarka enn langt sør. Normalt er det fint skiføre hele april, og litt ut i mai.

Adkomst vinter

Om vinteren er det merket preparert skiløype fra Tverrsjøstallen (5 km) og merket løype fra Jonsetangen P (6 km). 

OBS! Normalt er det skiføre fra 1. november til 15. mai så langt nord i Marka. Vær forsiktig på islagte vann.

Se mer om oppkjørte løyper på Skiforeningen 

SjekkUT | Sinnerdammen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

13

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sinnerdammen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT