Svarvestolen

Annonse

Om hytta

Svarvestolen ligger i Finnemarka nord for Drammen, 2 km nordvest for Glitre. Plassen er ryddet av finner ca.1650. Navnet kommer av ordet svarve, som betyr å dreie i tre. En av beboerne der ble kalt Peder Svarver, han var etterkommer av finske innvandrere og livnærte seg og familien bla a av å dreie og selge treprodukter.

Det er i alt 8 sengeplasser.

DNT-systemet er basert på tillit, og at brukerne holder hyttene rene. Er det dårlig vasket etter deg, og/eller du har lagt igjen søppel, kan du bli pålagt å dekke utgiftene for merarbeidet.

Det er ikke mobildekning på hytta.

Utstyr

  • Sengene har dyner og puter, men alle gjester må selv medbringe sengesett eller lakenpose til å ha utenpå det som er der. Det er ikke tillat å bare bruke det sengetøyet som er på dynene og putene.
  • Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, det er to vedovner til oppvarming, og godt med utstyr for matlaging, spising og oppvask.
  • Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. (Ikke telys).

Hund

  • Det er to hundebur i annen etasje utenfor soverommet, og kroker for bånd om hunden ikke vil stå i bur. Det er ikke tillatt med hund i de andre rommene.

Vannkilde
Det er skiltet til to brønner.

Beskrivelse av hytta

  • Hytta har kjøkken, stue og to soverom. Det er et soverom med 4 sengeplasser i hver etasje. Kjøkkenet har langbord. Stua har sofa og stoler. Det er utedo i skjulet på tunet.

Hytta ligger innen Glitrevannverkets nedslagsfelt og er derfor pålagt visse restriksjoner. Man må bestille plass på hytta.

Reserver overnatting her

Fra hytta går en ca 6 km. blåmerka rundtur (sti) til tufter etter gamle boplasser, skole og badstue.

Ellers er Finnemarka velegnet til sykling på skogsbilveier, og man kan sykle inn til hytta fra f eks Engersetra p-plass ovenfor Åmot, fra Lier eller fra Ulevannsområdet på Krokstadskauen.

Fiske i Guritjern. Fiskekort kan kjøpes på http://www.inatur.no/ eller i sportsbutikker.
Kart over området er Drammensmarka 1:50 000 eller turkart Modum. Kartene selges i DNT Drammen og Omegns tursenter i Nedre Storgate i Drammen.

Viktig info:
Glitre er drikkevannskilde til 130 000 mennesker og derfor livsviktig for mange. Alle kan være med å bidra til å sikre rent, friskt og godt vann også for kommende generasjoner. Vis hensyn og følg restriksjonene i nedbørfelt (hele arealet som har avrenning ned i Glitre). Det er ikke tillat med motorisert ferdsel, bruk av båt, kano eller å bade i Glitre. Organisert aktivitet i nedbørfeltet er ikke lov. Skal du slå leir, må det skje minst 100 m fra Glitre. Men du kan gå, sykle, ri eller gå på ski i nedbørfeltet og i hele store Finnemarka for øvrig. Jakt og fiske etter gjeldene regler. Dine handlinger teller! Mer info: Glitre.no

Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

1) Blåmerket sti fra skogsbilveien Åmot - Jøssjøen (mot Glitre). Skiltet "Engersetra" i Åmot. Parkering ved Engersetra (bomvei). Ta av fra veien videre mot Jøssjøen og gå opp til Borkebu (privat hytte). Skiltet "Svarvestolen", og merka sti videre. Ca 1 t. gange totalt.
2) Blåmerket "Finnevei" fra Snoterud ved Geithus, ca 1 1/2 t. gange.
3) På sykkel fra Engersetra via skogsbilveien ved Glitre og opp skogsbilvei til Svarvestolen. Eller på sykkel fra Lier, eller fra Ulevannstraktene på Krokstadskauen.

Om vinteren kan man også kjøre opp fra Åmot sentrum (bomvei) til P-plassen Engersetra og gå på ski derfra, enten på veien rundt ved Glitre eller via Borkebu. Ikke oppkjørt løype.

Papirkart

Kartblad: 033 Drammen

Annonse