Småvannsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Småvannsbu er en familievennlig og vakker koie beliggende med på kolle i Kjekstadmarka. Terrenget rundt Småvannsbu veksler mellom åpen, fin furuskog og spennende juv og området innbyr til spennende opplevelser, ikke minst for barn. Hytta ble bygd i 1941/42 til bruk for ledelsen på Dikemark sykehus og for driften av Dikemarkskogen.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Velkommen til Småvannsbu - ei vakker tømmerhytte i Kjekstadmarka (4 sengeplasser). Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i brønnen. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass.

Ubetjent hytte 

Småvannsbu er en ubetjent hytte. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bestilling 

Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til DNT's standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. De som har bestilt disponerer sengene fra kl. 16 på ankomstdagen til kl. 11 på avreisedagen. Fra kl. 11 til 16 er det anledning til å ta en tur innom på dagsbesøk og se på den flotte hytta. Husk også at det snart kan komme andre gjester som har leid hytta, og dagsturgjester må også ta av seg skoene ute og rydde og vaske etter seg.  

Utstyr 

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming (i stua og på soverommet), peis i stua og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose.  

Vannkilde  

Vann hentes i brønnen. Siste kontroll viser at vannet må kokes før det kan drikkes.

Bilder og beskrivelse av hytta 

Hytta inneholder stue, kjøkken og soverom med fire senger. Hytta ligger rett øst for det nordre av Småvanna.

Skoleklasser og lignende grupper:

Småvannsbu egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Asker Turlag

Hytta er satt i stand på dugnad av Asker Turlag i DNT Oslo og Omegn, som også er ansvarlig for tilsyn av hytta. Asker Turlag er et lokalt turlag under DNT Oslo og Omegn. Hovedmålet for turlaget er å tilrettelegge for et økt tilbud av turer og arrangementer lokalt. Asker Turlag har stått for store deler av istandsettinga av hytta og fører også tilsyn med hytta: Les mer om Asker Turlag

Eventyrskogene rundt Småvannsbu Du kan også laste ned brosjyren "Eventyrskogene rundt Småvannsbu" fra Naturvernforbundet her. Brosjyren kan du bruke til å finne en eller flere av 6 "poster". Postene er ikke poster i orienteringssammenheng, men umerkede områder som illustrerer kjennetegnene for hva uberørt natur er.

Andre hytter

Småvannsbu inngår i nettet av ubetjente hytter i Oslomarka med Hovdehytta som nærmeste «nabo».  

Kart

Husk alltid kart og kompass på tur. Hytta finner du på turkartet Kjekstadmarka 1:20 000 (Asker Skiklubb) og Oslo Vestmark 1:50 000 (Ugland).

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Indre Oslofjord 10027".

Turkart: "Oslo Vestmark 1:50 000" og "Oslo Vestmark 1:25 000" (dekker kun nordligste halvdel av Kjekstadmarka) fra Nordeca, "Turkart Kjekstadmarka 1:20 000" fra Asker Skiklubb/Røyken Orienteringslag/Lierbygda O-lag og "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Peis
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Dikemark, osl132 (se kart). Buss "280 mot Rustadgrenda" fra Asker stasjon til holdeplassen Dikemark.

Det er også fint å gå fra Heggedal togstasjon osl133 (se kart).

Fra Vesledammen i Røyken, - over Svartvannsåsen, er det 4,4 km til hytta.

Adkomst vinter

Om vinteren passerer preparert skiløype fra Dikemark 600 m nord for hytta (Heggedalsmyr). Følg skiløype mot Blåfjellhytta til skilt med Småvannsbu 600 m. Herfra er det naturløype etter blåmerket sti fram til hytta (se kart).

Fra Blåfjellhytta kan man følge skiløypa ned til Heggedalsmyr og følg naturløypa som beskrevet ovenfor.

Fra Vesledammen i Røyken, - over Svartvannsåsen, er det 4,4 km.

SjekkUT | Småvannsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

253

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Småvannsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT