Vassendsetra

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Vassendsetra ligger i vestenden av Gjevillvassdalen og Gjevillvatnet. Hytta er selvbetjent og kan brukes hele året.

Dette er ei praktfull tømmerhytte som minner om en gammel bondestur. Hytta ligger mellom Gjevilvasshytta og Bårdsgarden og utgjør en del av et meget barnevennlig turområde.

Historien til Vassendsetra ( Tekst fra boka "Fjellets Arvesølv" av Karl H Brox)

Vassenden var opprinnelig seter under Bortistu Storli. Setereiendommen ble imidlertid sommeren 1846 av en aller annen grunn utskilt fra gården og fikk sitt eget gårds- og bruksnummer, men eiendomsretten ble beholdt av eieren av Bortistu Storli, Lars Eriksen Storli. Han døde imidlertid senere samme år, og etter at enken hadde sittet med begge eiendommene i to år, overtok sønnen Erik Larsen Storli (som TT senere inngikk kvarteravtale med på Storli) i 1848 både Bortistu og Vassenden.

Setereiendommen ble senere delt i to. Østre (eller Øvre) Vassendseter ble i 1897 solgt til Hans Eriksen Dørum mens den andre halvdelen, Vestre (Nedre) Vassendseter, noen år senere ble solgt til Ole Pedersen Løkken. Seterdriften på Østre Vassendseter tok slutt under andre verdenskrig, men ble siden brukt til beite. Husene ble derfor restaurert i 1960. På Vestre Vassendseter var det seterdrift helt frem til 1972.

I 1992 tok de nåværende eierne av Østre Vassendseter, Eli og Odd Erik Røhjell, opp igjen seterdriften på tradisjonelt vis i kombinasjon med turisme. Denne driften tok slutt 2013.

Dette tiltaket er senere utviklet videre ved at TT i 1998 inngikk en avtale med eieren av Vestre Vassendseter, Helge Dørum, om opprettelse av et selvbetjeningskvarter i seterhuset med 20 senger. Huset er imidlertid ikke særlig egnet til vinterbruk, og det er derfor oppført et anneks med fire senger for vinterturister.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Det går ingen båt på Gjevilvasshytta. Driften av båten på Gjevillvatnet ble avsluttet i 2014. Alternativet er å gå langs T-merket sti fra Gjevilvasshytta eller Bårdsgarden.

Adkomst vinter

Korteste veien er fra Bårdsgarden i Storlidalen (helårsvei hit). Isen ved Vassenden er i perioder ustabil og det anbefaes ikke å gå over Gjevillvatnet her. Det er ingen vintermerking til hytta.

SjekkUT | Vassendsetra

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
5

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vassendsetra ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT