Kongshelleren

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Kongshelleren som ligger ved Kongshellervatnet ble åpnet i 1980. Fra denne høytliggende hytta er det flere nuter innen gåavstand. Terrenget er tidvis kupert, men fra hytta er det lange utforbakker som gjør det lett å komme seg videre til Geiterygghytta og Steinbergdalen. Turen fra Iungsdalshytta, via Kongshelleren til Geiterygghytta er flott og variert. Du går her gjennom grønne seterdaler og opp i urete og vilt høgfjellslandskap. Kongshelleren er lett tilgjengelig både til fots og på ski.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk eller vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Lokalbuss mellom Geilo og Steinbergdalen. Tre timers gange på merket fotrute til Kongshelleren.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 052 Aurlandsdalen - Hallingskarvet

Annonse
Værvarsel for Kongshelleren. Vis på YR.no
Tor (27.02)Lett snø-15º0 mm
Laber bris (7.0m/s) Sør-sørøst
Fre (28.02)Lette snøbyger-9º1 mm
Frisk bris (8.2m/s) Vest
Lør (29.02)Snø-10º2 mm
Stiv kuling (14.9m/s) Øst-sørøst
Søn (01.03)Skyet-8º0 mm
Laber bris (7.0m/s) Sørøst
Man (02.03)Skyet-7º0 mm
Laber bris (6.3m/s) Sør-sørøst
Tir (03.03)Skyet-9º0 mm
Laber bris (7.2m/s) Øst
Ons (04.03)Skyet-11º0 mm
Frisk bris (8.7m/s) Øst-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt