Kvinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  40 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

På grunn av smittevernhensyn må alt besøk på hyttene nå forhåndsbestilles! Videre er det i år ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg. Antall gjester pr. hytte er redusert for å ivareta smittevernhensyn.


Pris pr. person - se medlemsprisene her.

Hovedhytta på Kvinen har proviant, mens sikringshytta er uten proviant.

KVINEN ligger på grensen mellom Sirdalen og Setesdalen og nord i Kvifjorden. Hyttene ligger idyllisk til på tuftene til Kvinen turiststasjon og ble bygget nye i 2017/2018 og fremstår i moderne arkitektur med klatrevegg på hovedhytta. Fra Donsen i vest er det omlag 2-3 timer å gå om sommeren, og fint for barnefamilier og de som ønsker en kortere tur til fjells.
Hyttene har totalt 40 sengeplasser fordelt i sikringshytte og hovedhytte. Hovedhytta er låst med DNT nøkkel.

UTSTYR

Hyttene er godt utstyrt med kjøkkenutstyr og dekketøy, gassbluss i begge hyttene og gasskomfyr i hovedhytta.
Vedfyring til oppvarming og solcelle som belysning. Dyner og puter i alle sengene, ha med eget sengetøy. Ekstra madrasser på loftet i sikringshytta.

Hovedhytta har 30 senger fordelt på to etg.
Sikringshytta har 10 senger fordelt på tre soverom.

Hund
Eget hunderom med to hundebur og to senger i sikringshytta. Dette kan forhåndsbookes.

Vann
Rennende vann fra kilde i slange mellom hyttene.

Proviant

Proviant i hovedhytta og noe i sikringshytta.

BETALING
Det enkleste er å betale med appen "DNT hyttebetaling". Last ned appen før du drar til fjells. Alternativ betaling er med fakturafullmakt som er på hytta (50,- i gebyr).

Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter. Gi beskjed til DNT Sør for gruppebestilling over 10 personer


AKTIVITET

 • Kvinen er et knutepunkt i et stinett i mange retninger.
  Gå turen vest til øst i Setesdalsheiane.
  Start på Donsen - Kvinen(2t) - Josephsbu (3t) - Gaukhei (3t) - Tjønndalen (6,5t) - Langeid ved rv. 9 (2t). Rute til Lakkenstova (8t), og videre til Ljosland (2t). Merket løype også fra Fidjeland (4 t). Sørover rute til Salmeli (10t) og videre til Tonstad.
 • Dagstur opp langs Kvinevassdraget til blant annet steinhvelvbrua Kvibru, helleren ved Kviheller og den én kilometer lange sandstranden ved Sandloni.

HISTORIE

Fra 1901 har det vært turiststasjon på Kvinen. I forbindelse med oppdemming av Kvifjorden ble turistasjon i 1970 åpnet i et nytt bygg ca 300 meter fra Kvinen gård hvor den gamle turiststasjonen lå. Den gamle Kvinen turiststasjon som ble bygget på 70-tallet ble revet høsten 2017. På samme sted bygger nå DNT Sør to nye hytter i løpet av 2017 og 2018. I september 2017 åpnet den første hytta med 10 sengeplasser.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Følg RV42 fra Tonstad i Sirdal. Ta til høyre ved Solheim RV468 til P-plass på Donsen (0,5 time)

Hvordan kommer du til Donsen uten bil;
Fra Kristiansand:
Tog Kristiansand - Gyland Stasjon
Buss fra Gyland Stasjon til Tjørhom (Avreise fra Tonstad klokken 16.20 mandag til fredag, korresponderer med buss fra Flekkerfjord og Gyland Stasjon)

Det er mulig å avtale med minibuss om at den kjører helt opp til Donsen. I det tilfellet må man da vente til bussen har kjørt ferdig ruta.

Det er ca. 7 km fra Tjørhom til Donsen sommerstid og ca. 4 km til parkering vinterstid. Det er ikke stasjonert taxi i Øvre Sirdal i ukedager om man skulle trenge det.

Kontaktinformasjon:
Telefon: 48 18 78 98
tonstad.taxi@gmail.com

Buss til/fra Langeid v/RV9:
Rutetider finner du her.

Adkomst vinter

Parkeringsplass på Flesebekk, som ligger før Donsen, ca. 0,5 time ekstra å gå i forhold til sommerløype.

Papirkart

Kartblad: 009 Åseral

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig