Kvinen

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  40 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Nye nasjonale smittevernregler gjør at alle fra og med 9. desember må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no. Antall tilgjengelige senger er redusert ift. total kapasitet.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har bestilt, slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på epost: mail.dntsor@dnt.no

Av erfaring er vi i ei årstid med få gjester på hyttene våre, så ønsker du en hyttetur er det bare å sjekke ut ledig kapasitet på hyttene våre.

KVINEN ligger på grensen mellom Sirdal og Setesdalen og nord i Kvifjorden. De to hyttene ligger idyllisk til på tuftene til Kvinen turiststasjon og ble bygget nye i 2017/2018 og fremstår i moderne arkitektur med klatrevegg på hovedhytta. Fra Donsen i vest er det omlag 2-3 timer å gå om sommeren, og fint for barnefamilier og de som ønsker en kortere tur til fjells. Hyttene har totalt 40 sengeplasser fordelt i sikringshytte og hovedhytte. Hovedhytta er låst med DNT-nøkkel.

Pris pr. person - se medlemsprisene her. Hovedhytta på Kvinen har proviant, mens sikringshytta er uten proviant.

Merket sommerløype i barmarksperioden fra Donsen til Kvinen.Vinterstid blir det kjørt med tråkkemaskin fra Flesebekk til Kvinen hvis det er forhold til det. Du kan se på skisporet.no om og når det er kjørt med tråkkemaskin.

UTSTYR

Hyttene er godt utstyrt med kjøkkenutstyr og dekketøy, gassbluss i begge hyttene og gasskomfyr i hovedhytta. Vedfyring til oppvarming og solcelle som belysning. Dyner og puter i alle sengene, ha med eget sengetøy/lakenpose. Ekstra madrasser på loftet i sikringshytta.

Hovedhytta har 30 senger fordelt på flere rom i 2 etg. Sikringshytta har 10 senger fordelt på tre soverom.

Hund Eget hunderom med to hundebur og to senger i sikringshytta. Dette kan forhåndsbookes.

Vann Rennende vann fra kilde i slange mellom hyttene.

Proviant i hovedhytta og noe i sikringshytta.

BESTILLING

Noen av sengene kan bestilles i forkant. Dersom du kommer etter kl 19.00 kan sengen være opptatt, men du får alltid plass allikevel.

BETALING 

Det enkleste er å betale med appen "DNT hyttebetaling". Last ned appen før du drar til fjells. Alternativ betaling er med fakturafullmakt som er på hytta (50,- i gebyr). Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket. Her kan du lese om hvordan du skal gjøre når du benytter selv- og ubetjente hytter. Gi beskjed til DNT Sør for gruppebestilling over 10 personer

 AKTIVITET 

 • Kvinen er et knutepunkt i et stinett i mange retninger. Gå turen vest til øst i Setesdalsheiane. Start på Donsen - Kvinen(2t) - Josephsbu (3t) - Gaukhei (3t) - Tjønndalen (6,5t) - Langeid ved rv. 9 (2t). Rute til Lakkenstova (8t), og videre til Ljosland (2t). Merket løype også fra Fidjeland (4 t). Sørover rute til Salmeli (10t) og videre til Tonstad.   

Dagstur opp langs Kvinevassdraget til blant annet steinhvelvbrua Kvibru, helleren ved Kviheller og den én kilometer lange sandstranden ved Sandloni.

HISTORIE 

Fra 1901 har det vært turiststasjon på Kvinen. I forbindelse med oppdemming av Kvifjorden ble turistasjon i 1970 åpnet i et nytt bygg ca. 300 meter fra Kvinen gård hvor den gamle turiststasjonen lå. Den gamle Kvinen turiststasjon som ble bygget på 70-tallet ble revet høsten 2017. På samme sted bygde DNT Sør to nye hytter i løpet av 2017 og 2018. 

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vann
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Bil: Følg RV42 til Tonstad i Sirdal. Derfra følger du FV468 til Tjørhom, hvor du svinger av til høyre, skiltet til Solheimsdalen. Kjør til Donsen og P-plass.

På Donsen er det merket parkering for vandrere. Parkering betales på VIPPS. Informasjon om dette finnes på parkeringsplassen.

Kollektivt: Det er flere muligheter for å komme til Donsen med kollektivtransport. Søk gjerne opp reisen din på entur.no. Forslag på reise fra Kristiansand er tog til Gyland Stasjon, buss videre til Tonstad (dette er en bestillingsrute som må bestilles på tlf. 48 18 78 98 senest 2 timer før avgang innen tidsrommet 08-20.) Buss fra Tonstad til Tjørhom.

Andre alternativer er tog til Egersund Stasjon, buss videre til Tonstad (kjører kun på skoledager) og videre til Tjørhom.

Det er mulig å avtale med minibuss som kjører til Tjørhom at den kjører helt opp til Donsen. I det tilfellet må man da vente til bussen har kjørt ferdig ruta. Må du gå fra Tjørhom til Donsen er det ca. 7 km (1,5 time) å gå før løypa til Kvinen begynner ved P-plass på Donsen. Vinterstid er det ca. 4 km til parkering på Flesebekk

Det er ikke stasjonert taxi i Øvre Sirdal i ukedager om man skulle trenge det.

Kontaktinformasjon Taxi: Telefon: 48 18 78 98 tonstad.taxi@gmail.com 

Buss til/fra Langeid v/RV9 hvis du går Setesdalsheiene på tvers: Rutetider finner du her.

Adkomst vinter

Parkeringsplass på Flesebekk, som ligger før Donsen, ca. 0,5 time ekstra å gå i forhold til sommerløype. Vinterstid blir det kjørt med tråkkemaskin fra Flesebekk til Kvinen hvis det er forhold til det. Du kan se på skisporet.no om og når det er kjørt med tråkkemaskin.

Annonse

SjekkUT | Kvinen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
25

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kvinen ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT