Kvinen

    Legg til huskeliste
    104
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Bygget på tuftene til historiske Kvinen turistsstasjon har de moderne hyttene på Kvinen en fot i fortiden, og en fot i fremtiden. Den spenstige arkitekturen og moderne interiøret skiller seg fra det meste annet av turisthytter i Setesdalsheiene.

    Beliggenhet

    Kvinen ligger på grensen mellom Sirdals- og Setesdalsheiene, lengst nord ...

    Fasiliteter

    • 12v
    • Tørkerom
    • Fiske
    • Bade
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    SirdalFlekkefjord og Omegns TuristforeningSetesdal-Ryfylke villreinområde

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport

    Adkomst sommer

    Bil: Følg RV42 til Tonstad i Sirdal. Derfra følger du FV468 til Tjørhom, hvor du svinger av til høyre, skiltet til Solheimsdalen. Kjør til Donsen og P-plass.

    På Donsen er det merket parkering for vandrere. Parkering betales på VIPPS. Informasjon om dette finnes på parkeringsplassen.

    Kollektivt: Det er flere muligheter for å komme til Donsen med kollektivtransport. Søk gjerne opp reisen din på entur.no. Forslag på reise fra Kristiansand er tog til Gyland Stasjon, buss videre til Tonstad (dette er en bestillingsrute som må bestilles på tlf. 48 18 78 98 senest 2 timer før avgang innen tidsrommet 08-20.) Buss fra Tonstad til Tjørhom.

    Andre alternativer er tog til Egersund Stasjon, buss videre til Tonstad (kjører kun på skoledager) og videre til Tjørhom.

    Det er mulig å avtale med minibuss som kjører til Tjørhom at den kjører helt opp til Donsen. I det tilfellet må man da vente til bussen har kjørt ferdig ruta. Må du gå fra Tjørhom til Donsen er det ca. 7 km (1,5 time) å gå før løypa til Kvinen begynner ved P-plass på Donsen. Vinterstid er det ca. 4 km til parkering på Flesebekk

    Kontaktinformasjon Taxi: Telefon: 48 18 78 98 tonstad.taxi@gmail.com
    Tonstad Taxi tar 800,- for Tonstad - Donsen (i 2022)

    Buss til/fra Langeid v/RV9 hvis du går Setesdalsheiene på tvers: Rutetider finner du her.

    Adkomst vinter

    Parkeringsplass på Flesebekk, som ligger før Donsen, ca. 0,5 time ekstra å gå i forhold til sommerløype. Vinterstid blir det kjørt med tråkkemaskin fra Flesebekk til Kvinen hvis det er forhold til det. Du kan se på skisporet.no om og når det er kjørt med tråkkemaskin.

    SjekkUT | Kvinen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    104

    SjekkUT-besøk