Øyuvsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 15. april - 20. mai

Booking er for tiden ikke mulig på nett pga. de spesielle smittevernhensynene. Ta derfor kontakt med vårt tursenter på tlf: 38 12 07 50, eller epost: mail.dntsor@dnt.no , for booking.

Frem til 15. august 2021 er det kun mulig å overnatte flere på våre hytter dersom man er fra samme husstand/kohort. Vi tar imot booking på både hovedhytter og sikringshytter. Gjester på sikringshytte kan hente mat i hovedhytte. I slike tilfeller følges ordinære regler med spriting av hender. Pass på å holde minimum 2 meters avstand til gjester fra andre kohorter.

Vi gjør oppmerksom på at dersom endrede smittevernregler gir åpning for det, vil det kunne bli åpnet for ytterligere bookinger. Man er altså ikke nødvendigvis sikret hytta for seg selv.

Videre er det også ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger smittevernråd fra FHI og reglene på hytta, og vasker godt etter seg når hytta forlates.

Dagsbesøk på selvbetjente- og ubetjente hytter er ikke tillat. Les mer om DNTs smitteverninstrukser her.

Øyuvsbu er ei stor selvbetjent hytte som ligger idyllisk til ved Øyuvsvatnet, kun 15-20 minutters gange fra Brokke-Suleskarveien. Fin badestrand og mulighet for å låne kano som overnattingsgjest om sommeren. Sesibu ved siden av hytta kan brukes som sikringshytte om vinteren. Øyuvsbu ligger i hensynssone for villreintrekk og det er ferdselsforbud her i perioden f.o.m. 15. april t.o.m. 20. mai.

Pris pr. person - se medlemsprisene her.

Setesdal Vesthei - Ryfylkeheiane landskapsverneområde

De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i et landskapsvernområde, og alle er i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

UTSTYR PÅ HYTTA

Kjøkkenutstyr, gassbluss til matlaging, vedovn til oppvarming. Dyner og puter i alle senger, og noen ekstra ulltepper på loftet. Hytta har 34 sengeplasser fordelt som følger: 1. etg: 4 soverom med 4 sengeplasser = 16 sengeplasser. 3 soverom med 2 sengeplasser = 6 sengeplasser. 1 vaske-/tørkerom. Kjøkken og stue. Sofabenker kan også benyttes til sengeplasser ved behov. I tillegg ekstra madrasser.

2. etg: Sovesal med 12 sengeplasser.

HUND Eget rom utstyrt med 2 hundebur og seng for en person. Ikke oppvarming. Det er ikke anledning til å ta med seg hunden inn i hytta!

Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

BOOKING Det er anledning å forhåndsbooke/betale noen av sengene.

Booking betyr at du kan betale og reservere en seng før du drar på tur. Reservasjonen gjelder fram til kl 19.00, etter det får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur.

For besøk med skoleklasse/gruppe må hytta bestilles og reserveres hos DNT Sør (Gyldenløvesgate 2 B, Kristiansand, tlf: 38 12 07 50). Leder av grupper må være over 25 år. Kun utleie i ukedager, ikke fre-søn.

BETALING Last ned betalingsapp'en "DNT hyttebetaling" eller benytt fakturafullmakten som er på hytta. Alle dags- og overnattingsgjester skal skrive seg inn i protokollen. 

AKTIVITET

Rundt hytta finnes en rekke utsiktspunkt og fjelltopper som gir gode toppturmuligheter også for barn. Toppene ligger på 1000-1100 moh.

Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

Ferdselsforbud fra 15/4 til 20/5 på grunn av veillreinskalving.

FISKE

I tillegg til flotte turområder, egner vannene rundt hytta seg godt til fiske. Medlemmer av DNT fisker gratis både i Øyuvsvatn, Øyuvsvassdraget ned til Sandvatn, Ivelungsvatna (med elv), nord i Sandvatn og på østsida av Kvina (mellom Rågeloni og Håhellervatn). Dersom en ikke er medlem kan fiskekort kjøper her

Kano til utlån for overnattingsgjester: Vi kan tilby 1 stk kano til utlån for overnattingsgjester, disse ligger under hytta. Padling på eget ansvar! I gangen på hytta er det 4 par årer og 6 vester (4 voksne- og 1 barnevest 20-30kg og 1 på 40-60kg). Vennligst sett på plass utstyr og kanoene under hytta etter bruk.

Bli inspirert til å gå til Øyuvsbu: -Oversiktskart over DNT Sørs tolv hytter og løyper i Setesdalsheiane. -Se bilder fra privat tur Langeid-Tjønndalen-Øyuvsbu her. Turforslag fra Øyuvsbu Topptur opp til 1070-toppen like øst for Øyuvsvatnet Topptur til Vierheii (1160 moh.) Topptur til Øyuvseggin (1138 moh.) Badeturer i området Fisketur til Ivlungsvatnet Vandretur til Gunnarsheller Vandretur til Revehiet Vandretur til Håhelleren og tilbake til Øyuvsbu Telttur til Rågelåni Øyuvsvatnet rundt Padling Padling i Ivlungsvatnet. Padletur fra Håhellervatnet og rundt til Suleskarveien. Krevende padleekspedisjon

Vi gjør oppmerksom på at det er endel sau sommerstid på P-plassen ved Brokke/Suleskarveien, dette kan føre til at det blir merker/skrap på bilene. Vi anbefaler å ha med dekke over bilen når den parkeres der. DNT Sør er ikke ansvarlig for skade utøvd av sau eller annet.

HISTORIE Hytta ble bygget i 1948 (ombygget 1971) og opprustet i 1995 og 2012.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Kano
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil fra øst: Gjennom Setesdalen på rv. 9 til Nomeland (Valle kommune). Ta av mot Brokke. Følg Suleskarveien ca 20 km til parkeringsplassen like vest for Ivlungsvatni. Ca 20 minutters gange sørover til Øyuvsbu.
Med bil fra vest: Kjør til Ådneram og videre over Suleskarvegen til Ivlungsvatni. Ca 18 km til P-plass like vest for Ivlungsvatni.

Med buss:
Setesdalsekspressen (Kristiansand – Evje – Haukeli) til Nomeland med Norway Bussekspress eller Setesdal Bilruter.

Taxi i Valle: 468 79 273 / 48 84 96 15

Adkomst vinter

Suleskarvegen er stengt fra ca 1. nov til 20. mai. Sjekk suleskarvegen.no

Med bil vinter: Samme som sommer, men husk at Suleskarvegen er stengt i vinterhalvåret. Fra Setesdalen kjører man bil til Furustøyl (Brokke). Herfra må man ta skiene fatt (ca 18 km).

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 31 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: