Øyuvsbu

  Legg til huskeliste
  80
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  OBS: Hytta er stengt fra 3-22 juni 2024 pga. oppussing!

  Her kan du føle fjellets ro, høre vinden i gresset og Heiloens sang, kun 15 min fra bilen - det enkleste er ofte det beste! 

  Beliggenhet

  Hytta ligger idyllisk til helt nord i Øyuvsvatnet, og med kort avstand til Brokke-Suleskarveien. 

  Den vanligste atkomsten er selvsagt fra Brokke-Suleskarveien. Gåturen til hytta tar da 15-20 min. Men Øyuvsbu ligger også på den strengen som går på langs av Setesdal Vesthei. Av den grunn er det også en del gjester som ankommer hytta fra Gaukhei i sør, eller fra Svartenut i nord. Ca. 6 timers gåtur fra Gaukhei, og en time mindre om man kommer fra Svartenut.

  Utstyr

  Anlegget består av 1 hytte. Godt utstyrt kjøkken med gassbluss til matlaging og alt av kjøkkenutstyr. Solcelle til belysning, og vedovner for oppvarming. Dyner og puter i alle sengene og ekstra madrasser som ligger på loftet. Benytt medbrakt lakenpose eller sovepose ved overnatting. Proviant . Ved i inngangsparti. Gass i egen "gassbod" langs nordveggen av hytta. Påse at flaska er helt tom før den byttes. Vann hentes på oppmerket plass i Øyuvsvatn. Tørkerom/vaskerom. Do/toalett i inngangsparti. 

  Senger: Hytta har 33 sengeplasser totalt. I første etasje er det 3 soverom med 4 sengeplasser, 1 soverom med 3 sengeplasser (hunderom) og 3 soverom med 2 sengeplasser. I 2. etg. er det en sovesal med 12 sengeplasser.  

  Det er lademuligheter for telefon på hytta. Ha med USB-A kabel.

  Hund

  Det er tilrettelagt 1 rom for hund. Dette er rom nr. 4. her er det 1 underkøye, 2 overkøyer og 3 hundebur. Dersom man skal ha med hund, så må denne gå inn på rommet via rømningsvei i gavlvegg mot øst. Hunderommet er da første rom til høyre. 

  Hund er ikke tillatt på andre rom i hytta enn på hunderommet.

  Bestilling og betaling

  Noen av sengene kan bestilles før du drar til fjells på ut.no. Det betyr at du kan bestille og betale på forhånd. Bestillingen gjelder frem til kl. 19.00. Etter dette får du plass på hytta, men kanskje ikke den sengen du har bestilt.

  Dersom du ikke har bestilt i forkant benytter du appen "DNT hyttebetaling" for betaling. Denne laster du ned før du drar til fjells. Der kan du enkelt betale for oppholdet og provianten. Fakturafullmakten kan også benyttes (+ 100,- i gebyr).

  Husk alltid å skrive deg inn i protokollen, uansett om du også har bestilt på forhånd eller betaler med app.

  For besøk med skoleklasse/gruppe må hytta bestilles hos DNT Sør (tlf: 38 12 07 50). Leder av grupper må være over 25 år. Kun utleie i ukedager, ikke fre-søn.

  Se prisliste her

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs over 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22.000 km. med merket sti over hele landet, somskaper turopplevelser. Bli medlem her.

  Villreinhensyn

  De fleste av DNT Sørs hytter i fjellet er beliggende i Setesdal vesthei - Ryfylkeheiane landskapsvernområde, og i Nasjonalt villreinområde. Landskapsvernet er av stor verdi for oss alle - og med allemannsretten følger også allemannsplikten. DNT Sør oppfordrer alle til å sette seg inn i bakgrunnen for vernet før en går på tur!

  Arrangører av større organiserte arrangement må søke forvaltningen om løyve til arrangementet.

  Vis hensyn til villreinen, den sørligste villreinstammen i landet, gå rolig vekk dersom du ser eller treffer på en flokk. Se ferdselsråd her.

  Fra 15. april til 20. mai er det ferdselsforbud i området ved Øyuvsbu pga villreintrekk. Hytta er da stengt.

  Annet

  Før du forlater hyttene våre ber vi dere ta en ekstra sjekk for å se til at alle lamper er skrudd av, og at alle vinduer og dører er lukket.

  Gi beskjed til DNT Sør dersom dere er mer enn 10 personer sammen på tur - mail.dntsor@dnt.no

  Før du skal på tur i Setesdal Vesthei anbefaler vi deg å lese her for informasjon om eventuelle hendelser og endringer som kan ha betydning for din tur.

  Mobildekning nord for hytta, i bakken opp mot parkeringsplassen.

  Vi gjør oppmerksom på at det er endel sau sommerstid på P-plassen ved Brokke/Suleskarveien, dette kan føre til at det blir merker/skrap på bilene. Vi anbefaler å ha med dekke over bilen når den parkeres der. DNT Sør er ikke ansvarlig for skade utøvd av sau eller annet.

  Her kan du lese om hvordan du gjør når du benytter selv- og ubetjente hytter.

  Aktivitet

  • En rekke utsiktspunkt og fjelltopper som gir gode toppturmuligheter også for barn. Toppene ligger på 1000-1100 moh. Fine turer kan være til 1070-toppen like øst for Øyuvsvatnet, eller topptur til Vierheii (1160 moh.) eller Øyuvseggin (1138 moh.).
  • Fiske. Medlemmer av DNT fisker gratis både i Øyuvsvatn, Øyuvsvassdraget ned til Sandvatn, Ivelungsvatna (med elv), nord i Sandvatn og på østsida av Kvina (mellom Rågeloni og Håhellervatn). Dersom en ikke er medlem kan fiskekort kjøper her
  • Kanotur. Det er kanoer til utlån for overnattingsgjester. Vi kan tilby 1 stk kano til utlån for overnattingsgjester, disse ligger under hytta. Padling på eget ansvar! I gangen på hytta er det årer og vester. Vennligst sett på plass utstyr og kanoene under hytta etter bruk.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Kano
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Bade
  • Teltplass
  • Vann

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  SetesdalsheianeSetesdal Vesthei Frafjordheiane landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Med bil fra øst: Gjennom Setesdalen på rv. 9 til Nomeland (Valle kommune). Ta av mot Brokke. Følg Suleskarveien ca 20 km til parkeringsplassen like vest for Ivlungsvatni. Ca 20 minutters gange sørover til Øyuvsbu.
  Med bil fra vest: Kjør til Ådneram og videre over Suleskarvegen til Ivlungsvatni. Ca 18 km til P-plass like vest for Ivlungsvatni.

  Med buss:
  Setesdalsekspressen (Kristiansand – Evje – Haukeli) til Nomeland med Norway Bussekspress eller Setesdal Bilruter.

  Taxi i Valle: 468 79 273 / 48 84 96 15

  Adkomst vinter

  Suleskarvegen er stengt fra ca 1. nov til 20. mai. Sjekk suleskarvegen.no

  Med bil vinter: Samme som sommer, men husk at Suleskarvegen er stengt i vinterhalvåret. Fra Setesdalen kjører man bil til Furustøyl (Brokke). Herfra må man ta skiene fatt (ca 18 km).

  SjekkUT | Øyuvsbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  80

  SjekkUT-besøk