Sildevika

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Sildevika er ei godt utstyrt kystledhytte med flott beliggenhet på fastlandet ved Ormerfjorden, cirka 1 mil sør-sørøst for Porsgrunn. Det gamle fiskebruket med hovedhus, naust og brygge ligger rett ved sjøen og har plass til 13 personer. Hytta kan leies fra april til midten av september, og egner seg meget bra for skoleklasser og grupper. Ved Sildevika er det brygge for besøkende og gode teltmuligheter rett i nærheten av hytta. Klikk her for romplan

Se badevannstemperatur her

Leie av Sildevika og leietid

Opphold må forhåndbestilles på nett ved å klikke på "Bestill overnatting"-knappen på denne siden.

På grunn av Covid-19 sitasjonen i 2020 vil noe være annerledes når man booker og oppholder seg på DNT Telemark sine ubetjente hytter.

For spørsmål om hytta eller bokking kan DNT Telemark nås på telefon 35 53 25 55 eller mail telemark@dnt.no

Nøkkel hentes på DNT Telemarks Tursenter i Torggata 15 i Skien. DNTs standardnøkkel passer ikke. Husk å sjekke Tursenterets åpningstider! For tilbakelevering utenfor åpningstid benyttes nøkkelinnkast. 

Leietager disponerer hytta fra 12.00 ankomstdag til 12.00 avreisedag.

Vær ute i god tid, for hytta er populær. Ta også kontakt hvis du bare skal bruke området rundt hytta. Slik at vi og du har oversikt over hvor mange som er på stedet til en hver tid. Husk å ta med og bruk eget laken og sengetøy, lakenpose. Sengetøyet som ligger på i dag er bare et beskyttelsessengetøy.

Klikk her for avbestillingsregler og leiebetingelser.

Som følge av covid-19 er det nå ikke mulig å booke hytta på sengenivå. Hytta bookes i sin helhet. Til vanlig gjelder følgende:

 • Her kan du booke hele hytta ved å reservere alle sengene. En betaler per seng. (NB! Husk å legge inn navn og medlemsnummer på alle som skal ha en seng. De resterende sengeplassene står da uten kontaktinformasjon). 

Utstyr og fasiliteter

Det er 10 sengeplasser på hytta og 3 ekstra madrasser.

I tilknytting til hytta er det også brygge, badeplasser og store plener som kan brukes til aktiviteter og oppsetting av telt og lavvoer. Hytta er ellers utstyrt med følgende:

Kaldt vann på yttervegg Tønnegrill i båthuset Utedo (husk toalettpapir) Komfyr og kjøleskap Kjeler, stekepanner og bestikk Middagsservise og frokostservise til 12 personer.

Toaletter

I båthuset finner du nå to toaletter: et offentlig toalett tiltenkt dagsbesøkende/teltere med inngang fra utsiden direkte inn i båthuset skiltet med Toalett. For leietagere av hytta er det et toalett med inngang fra innsiden av båthuset. Til denne døra er det hengelås, nøkkelen henger inne på hytta. Dette toalettet er leietagerne selv ansvarlig for å vaske over på lik linje som øvrig utvask etter endt leieopphold. Det bes om at brukere av det offentlige toalettet ikke setter igjen tannbørster o.l slik at det får et "garderobepreg" da det er et toalett for alle. Utedoen i lia bak hytta står også fremdeles.

Båt

Sildevika har en liten plastjolle, en enkel kajakk og en kajakk beregnet for to personer. Disse er det mulig å bruke, men det kan være lurt å høre om de ligger på vannet, da de av og til ligger til reparasjon.

Området er flott også utenom den tida hytta er åpen. Bruk av områdene til aktivitet og leirslagning er fullt mulig. Utenom hovedsesongen må en ta med drikkevann.

Brygga

Brygga ved sjøbua skal ikke benyttes til annet enn av- og påstigning. Leietakere har ingen eksklusiv rett til å benytte bordene på brygga eller plattingen nord for hytta.

Turmål fra hytta

Området som disponeres rundt hytta er cirka 75 mål og har to fine øyer samt flere badestrender. Det er også flere småtopper som gir fin utsikt over fjordområdene, slik som Plasseråsen, kjent sjømerke og utsiktspunkt, Isdammen ved Bjønnes – Solvika og ishustomtene ved Solvika, Bjønnes – Solvika og Lajordet. Det er også en rekke oldtidsminner/ røyser i området. På Matholmene like ut for hytta er det gode fiskeplasser.

Den blåmerkede kyststien går også forbi hytta. Det er i tillegg ryddet en sti som går opp og rundt åsen bak hytta. Stien starter i lia ved utedoen, og på toppen er belønningen vid utsikt over fjorden.

Det jobbes med å knytte hytta til kyststien i Vestfold.

Tilrettelegging for skoleklasser

Les mer om bruk av Sildevika som skolehytte her.

Tilrettelegging for hund

Man kan ved overnatting plassere hunden i sikringsbu/båthus, men det er ikke lov med hund inne på hytta.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Utleie
 • Bade
 • Teltplass

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

På kommunal vei fra handelssenteret på Moheim ved E18 langs østsida av Eidangerfjorden cirka 11 km i retning Bjønnes. Tast eventuell inn "Krøsstangvegen, 3949 Porsgrunn" på GPSen

Man kan enten parkere ved Krøsstangenveien og følge veien og stien. Eller man kan parker på Bjønnes og følge veien og stien til hytta. Begge alternativene tar cirka 15-20 minutter. Ved Bjønnes er det også busstopp.

Båt er også mulig om man har tilgang på dette, og det er flere fortøynings muligheter i området.

SjekkUT | Sildevika

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

80

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sildevika ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT