Hoemsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  31 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 7. okt. - 29. april
Bli DNT-medlem

Hytta er nå stengt frem til 29. april 2022.

Trivelige Hoemsbu ligger ved Eikesdalsvatnet (22 moh.). Fjellene rundt Eikesdalsvatnet strekker seg til 1800 moh og oppover i Eikesdalen bak hytta finner du Nord-Europas største hasselnøttskog. Sammen med et fiskerikt vann og et tun som er ypperlig for ballspill har Hoemsbu alt en familie kan ønske seg av aktivitetsmuligheter.

Det er merket sti over Hoemsskaret (1300 moh.) til Svartvassbu og Grøvdalen i Isfjorden. På den andre siden av vannet, fra Vike er det merket sti til Reinsvassbu. Det er ingen vintermerkede ruter fra hytta på grunn av generelt stor skredfare om vinteren.

BOOKING:

Hytta må forhåndsbestilles. For å bestille overnatting på Hoemsbu trykker du her. 30. april - 27. juni 2021: Booking av hele hytta. Kr. 1500,- pr.døgn i ukedager og kr. 2500,- pr.døgn i helg.28. juni - 7. oktober 2021: Rombooking. Mer info om 2022 kommer.

Båttransport Avtale bør gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, tlf. 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386. Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200-300,- per tur. Avtales med båtfører.

Utstyr og fasiliteterHytta har 28 senger + 2 i anneks/hytte (kan benyttes til hunderom) og er fullt utstyrt med kokemuligheter, kjøkkenutstyr, sengeklær, tepper/ dyner (lakenpose/sovepose må medbringes). Utedo i fjøset. Innlagt kaldvann i hovedhuset. Tørrvarelager i kjelleren. I hovedetasjen er det stue, spiserom, kjøkken, vaskerom og ett soverom. I 2. etasje er det mange soverom (køyesenger). Totalt 10 ekstra madrasser. Ta med egen sovepose.

Hytta er ikke låst i sesongen.

I kjelleren ligger proviantlager (fyllt opp til 28. juni), samt en stue som er privat som ikke skal benyttes av besøkende.

Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men solcellepanel (lys), gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig.

Tur- og aktivitetsmuligheter ved hyttaHytta har robåt for den som vil fiske eller ta seg en rotur langs vannet. Husk fiskekort for fisking i Eikesdalsvatnet. Kjøpes hos Arne Vike, Meringdal Camping eller Jostein Øverås.

I den frodige skogen ovenfor hytta kan en plukke hasselnøtter, sopp og bær av forskjellig slag. Hassel ga bøndene i Eikesdalen en god attåtnæring tidligere, ved produksjon av tønnebånd og salg av nøtter. Eikesdalen har Nord-Europas største sammenhengende hasselskog.

Hoemsbu ligger på en flate like ovenfor vannet. Det er kortklipt plen ved siden av hytta som egner seg til ballspill, badminton og andre uteaktiviteter. Ikke langt fra hytta er det store steinblokker som egner ser til klatring og rappellering. Langs selve vatnet er det stier i kulturlandskapet og i utmarka.

Det er sti til Hoemsetra ca 1 km sør for Hoemsbu. Her bodde det en familie fast til veien langs Eikesdalsvannet ble tatt i bruk i 1990. I dag er det sommerboplass pluss noen private hytter her.

Dersom en ønsker større utfordringer kan en gå tur opp Hoemsdalen til Hoemskardet (1300 moh.) med fantastisk utsikt over Eikesdalsvatnet og de omliggende områdene.

Tilrettelegging for skoleklasserHytta har bøker, spill, bestemmelsesduk til artsbestemmelse og robåt. Siden det er kort vei til hytta er det mulig å ta med seg utstyr, ped. materiale som skolen selv disponerer og litteratur. Dette er i Bjørnstjerne Bjørnsons rike og freden i området innbyr til lesing.

BETAL HYTTEOPPHOLDET ENKELT MED VÅR BETALINGS-APP

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet, proviant og andre ekstra utgifter knyttet til ditt besøk på DNT Romsdal sine hytter. Dersom du ikke har betalt gjennom bookingsystemet, kan du laste ned vår app «DNT Hyttebetaling» før din neste hyttetur og betal direkte på mobilen. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, trykker «lagre betaling» og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Les mer om DNT-appen på denne lenken.

Enklere for deg - enklere for oss!

VIKTIG:

Det er ikke proviantlager på denne hytta før 26. juni.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Peis
 • Fiske
 • Telefon
 • Utleie
 • Bade

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst via rutenettet: fra Grøvdalen i Isfjorden/Svartvassbu, fra Reinsvassbu til Vike. Eller gå over fjellet fra Bjorli ned til Finnset i Eikesdalen hvor en kan bestille skyss til Vike (ca 10 km). Det er bussforbindelser fra Molde og Trondheim til Eidsvåg. Derfra må man ha annen skyss til Eresfjord og videre til Vike ved Eikesdalsvatnet. Sommeråpen bilvei (fra 1. juni) fra Sunndalsøra om Aursjøen ned til Eikesdalen. Derfra videre til Vike. Denne bilturen kan absolutt anbefales for de som ikke er redd for bratte, svingete veier. Tog sørfra til Åndalsnes, buss videre til Isfjorden eller Vistdal. Båtskyss over Eikesdalsvatnet fra Vike til Hoemsbu. Avtale bør gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, telefon 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386. Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200,- per tur. Ikke fast bussforbindelse utenom skolerutene mellom Eidsvåg/Eresfjord og Eikesdalen.

Parkeringsplass på Vike. avkjørsel like etter Viketunnelen, ta veien til høyre ned til vannet.

Adkomst vinter

Helårsvei fra Eresfjord til Eikesdalen. Avtale bør gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, telefon 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386.Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200-300,- per tur. Avtales direkte med båtfører. Det er ikke vinterruter til/fra Hoembu på grunn av rasfare.

SjekkUT | Hoemsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hoemsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT