Hoemsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent (stengt nå)
 • Sengeplasser
  31 sengeplasser
 • Åpningstider
  Stengt i perioden 4. okt. - 27. april

Trivelige Hoemsbu ligger ved Eikesdalsvatnet (22 moh.). Fjellene rundt Eikesdalsvatnet strekker seg til 1800 moh og oppover i Eikesdalen bak hytta finner du Nord-Europas største hasselnøttskog. Sammen med et fiskerikt vann og et tun som er ypperlig for ballspill har Hoemsbu alt en familie kan ønske seg av aktivitetsmuligheter.

Det er merket sti over Hoemsskaret (1300 moh.) til Svartvassbu og Grøvdalen i Isfjorden. På den andre siden av vannet, fra Vike er det merket sti til Reinsvassbu. Det er ingen vintermerkede ruter fra hytta på grunn av generelt stor skredfare om vinteren.

Båttransport
Man er avhengig av båt for å komme seg fra Vike til Hoemsbu. Avtale om båtskyss er anbefalt å gjøre senest dagen før ankomst, ta kontakt med Arne Vike, telefon 71234515, eller Knut Arne Vike, telefon 71234570/mobil 91862933.

Utstyr og fasiliteter
Hytta har 28 senger + 3 i anneks/hytte (kan benyttes til hunderom) og er fullt utstyrt med kokemuligheter, kjøkkenutstyr, sengeklær, tepper/ dyner (lakenpose/sovepose må medbringes). Utedo i fjøset. Innlagt kaldvann i hovedhuset. Tørrvarelager i kjelleren. I hovedetasjen er det stue, spiserom, kjøkken, vaskerom og ett soverom. I 2. etasje er det mange soverom (køyesenger). Totalt 10 ekstra madrasser. Ta med egen sovepose.

Hytta er ikke låst i sesongen.

I kjelleren ligger proviantlaget, samt en stue som er privat som ikke skal benyttes av besøkende.

Leie utenom sesong
I perioden mai frem til sesongstart i juli er det mulig å leie Hoemsbu. I perioden 1.juli og frem til 1.oktober er Hoemsbu åpen som selvbetjent hytte uten nøkkel. Hytta vinterstenges 1. oktober.

Kontakt DNT Romsdal pr e-post: dntromsdal@dnt.no for leie utenom sesong. Mer info om vilkår og priser finner du her.

Tur- og aktivitetsmuligheter ved hytta
Hytta har robåt for den som vil fiske eller ta seg en rotur langs vannet. Husk fiskekort for fisking i Eikesdalsvatnet. Kjøpes hos Arne Vike, Meringdal Camping eller Jostein Øverås.

I den frodige skogen ovenfor hytta kan en plukke hasselnøtter, sopp og bær av forskjellig slag. Hassel ga bøndene i Eikesdalen en god attåtnæring tidligere, ved produksjon av tønnebånd og salg av nøtter. Eikesdalen har Nord-Europas største sammenhengende hasselskog.

Hoemsbu ligger på en flate like ovenfor vannet. Det er kortklipt plen ved siden av hytta som egner seg til ballspill, badminton og andre uteaktiviteter. Ikke langt fra hytta er det store steinblokker som egner ser til klatring og rappellering. Langs selve vatnet er det stier i kulturlandskapet og i utmarka.

Det er sti til Hoemsetra ca 1 km sør for Hoemsbu. Her bodde det en familie fast til veien langs Eikesdalsvannet ble tatt i bruk i 1990. I dag er det sommerboplass pluss noen private hytter her.

Dersom en ønsker større utfordringer kan en gå tur opp Hoemsdalen til Hoemskardet (1300 moh.) med fantastisk utsikt over Eikesdalsvatnet og de omliggende områdene.

Tilrettelegging for skoleklasser
Hytta har bøker, spill, bestemmelsesduk til artsbestemmelse og robåt. Siden det er kort vei til hytta er det mulig å ta med seg utstyr, ped. materiale som skolen selv disponerer og litteratur. Dette er i Bjørnstjerne Bjørnsons rike og freden i området innbyr til lesing.

Reserverte datoer og større grupper 2020

08.-10. mai
15.-18. mai
22.-24. mai
05.-07. juni
12.-14. juni
19.-21. juni
26.-28. juni

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Peis
 • Fiske
 • Telefon
 • Utleie
 • Bade

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Båttransport

Adkomst sommer

Adkomst via rutenettet: fra Grøvdalen i Isfjorden/Svartvassbu, fra Reinsvassbu til Vike. Eller gå over fjellet fra Bjorli ned til Finnset i Eikesdalen hvor en kan bestille skyss til Vike (ca 10 km). Det er bussforbindelser fra Molde og Trondheim til Eidsvåg. Derfra må man ha annen skyss til Eresfjord og videre til Vike ved Eikesdalsvatnet. Sommeråpen bilvei (fra 1. juni) fra Sunndalsøra om Aursjøen ned til Eikesdalen. Derfra videre til Vike. Denne bilturen kan absolutt anbefales for de som ikke er redd for bratte, svingete veier. Tog sørfra til Åndalsnes, buss videre til Isfjorden eller Vistdal. Båtskyss over Eikesdalsvatnet fra Vike til Hoemsbu. Avtale om båtskyss er anbefalt å gjøre senest dagen før ankomst, ta kontakt med Arne Vike, telefon 71234515, eller Knut Arne Vike, telefon 71234570/mobil 91862933. Ikke fast bussforbindelse utenom skolerutene mellom Eidsvåg/Eresfjord og Eikesdalen.

Parkeringsplass på Vike. avkjørsel like etter Viketunnelen, ta veien til høyre ned til vannet.

Adkomst vinter

Helårsvei fra Eresfjord til Eikesdalen. Avtale ang. båtskyss over vannet bør gjøres senest dagen før ankomst med Arne Vike, 71234515 eller Knut Arne Vike 71234570/91862933. Det er ikke vinterruter til/fra Hoembu på grunn av rasfare.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 095 Åndalsnes og 096 Sunndalsøra

Annonse
Værvarsel for Hoemsbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet2º0 mm
Lett bris (3.6m/s) Vest-sørvest
Søn (05.04)Skyet6º0 mm
Lett bris (3.8m/s) Sørvest
Man (06.04)Delvis skyet10º0 mm
Frisk bris (9.4m/s) Sør-sørvest
Tir (07.04)Delvis skyet10º0 mm
Lett bris (3.5m/s) Sørvest
Ons (08.04)Regn10º3 mm
Lett bris (4.6m/s) Vest-sørvest
Tor (09.04)Regn8º2 mm
Svak vind (3.0m/s) Vest-sørvest
Fre (10.04)Regn9º3 mm
Svak vind (2.7m/s) Sør
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt