Hoemsbu

  Legg til huskeliste
  10
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Bestilling:
  29.april - 30. juni 2024: Eksklusiv hytteleie. Hele hytta må bestilles gjennom DNT Romsdal. dntromsdal@dnt.no eller tlf: 71218202.
  30. juni - 6. oktober 2024: Selvbetjent hytte. Enkeltsenger kan bestilles her. Deler av hytta kan forhåndsbestilles. Annekset (hunderom) må forhåndsbestilles og 12 av 28 senger i hovedhytta kan forhåndsbestilles. Resten av sengene er drop-in. Du kan derfor ta turen til Hoemsbu selv om alle senge skulle være bestilt. 

  Dette er en selvbetjent hytte. Det betyr at du kan kjøpe mat i proviantlageret (fra 1. juli) i tillegg til maten du eventuelt har med deg. Utvalget i proviantlageret vil variere. I tillegg må du ha med eget sengtøy / sovepose eller lakenpose/silkesengesett, samt rydde og vaske hytta etter bruk slik at den fremstår som ren og ryddig for neste besøkende som kommer. Her kan du lese mer om hvordan du bruker en DNT hytte: https://www.dnt.no/hytteguide/

  Trivelige Hoemsbu ligger ved Eikesdalsvatnet (22 moh.). Fjellene rundt Eikesdalsvatnet strekker seg til 1800 moh og oppover i Eikesdalen bak hytta finner du Nord-Europas største hasselnøttskog. Sammen med et fiskerikt vann og et tun som er ypperlig for ballspill har Hoemsbu alt en familie kan ønske seg av aktivitetsmuligheter.

  Det er merket sti over Hoemsskaret (1300 moh.) til Svartvassbu og Grøvdalen i Isfjorden. På den andre siden av vannet, fra Vike er det merket sti til Reinsvassbu. Det er ingen vintermerkede ruter fra hytta på grunn av generelt stor skredfare om vinteren.

  Båttransport Avtale må gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, tlf. 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386. Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200-300,- per tur. Avtales med båtfører.

  Utstyr og fasiliteter: Hytta har 28 senger + 2(3) i anneks/hytte (kan benyttes til hunderom) og er fullt utstyrt med kokemuligheter, kjøkkenutstyr, sengeklær, tepper/ dyner (lakenpose/sovepose må medbringes). Utedo i fjøset. Innlagt kaldvann i hovedhuset. Tørrvarelager i kjelleren. I hovedetasjen er det stue, spiserom, kjøkken, vaskerom og ett soverom. I 2. etasje er det mange soverom (køyesenger). Totalt 10 ekstra madrasser. Ta med egen sovepose.

  Hytta er ikke låst i sesongen.

  I kjelleren ligger proviantlager (fyllt opp til 26. juni), samt en stue som er privat som ikke skal benyttes av besøkende.

  Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. Det er ikke strøm, men solcellepanel (lys), gass, vedfyring og stearinlys. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta innvendig og utvendig.

  Tur- og aktivitetsmuligheter ved hytta:Hytta har robåt for den som vil fiske eller ta seg en rotur langs vannet. Husk fiskekort for fisking i Eikesdalsvatnet. Kjøpes hos Arne Vike, Meringdal Camping eller Jostein Øverås.

  I den frodige skogen ovenfor hytta kan man finne hasselnøtter, sopp og bær av forskjellig slag. Det er ikke lov å plukke annet enn det som blir spist på stedet, jfr. lov om friluftslivet §5: Under ferdsel i utmark kan allmennheten høste ville nøtter som skal spises på stedet og plukke og ta med seg ville blomster, planter, bær og vill sopp, samt røtter av ville urter, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet.

  Hassel ga bøndene i Eikesdalen en god attåtnæring tidligere, ved produksjon av tønnebånd og salg av nøtter. Eikesdalen har Nord-Europas største sammenhengende hasselskog.

  Hoemsbu ligger på en flate like ovenfor vannet. Det er kortklipt plen ved siden av hytta som egner seg til ballspill, badminton og andre uteaktiviteter. Ikke langt fra hytta er det store steinblokker som egner seg til klatring og rappellering. Langs selve vatnet er det stier i kulturlandskapet og i utmarka.

  Det er sti til Hoemsetra ca 1 km sør for Hoemsbu. Her bodde det en familie fast til veien langs Eikesdalsvannet ble tatt i bruk i 1990. I dag er det sommerboplass pluss noen private hytter her.

  Dersom en ønsker større utfordringer kan en gå tur opp Hoemsdalen til Hoemskardet (1300 moh.) med fantastisk utsikt over Eikesdalsvatnet og de omliggende områdene.

  Tilrettelegging for skoleklasser: Hytta har bøker, spill, bestemmelsesduk til artsbestemmelse og robåt. Siden det er kort vei til hytta er det mulig å ta med seg utstyr, ped. materiale som skolen selv disponerer og litteratur. Dette er i Bjørnstjerne Bjørnsons rike og freden i området innbyr til lesing.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Peis
  • Fiske
  • Telefon
  • Utleie
  • Bade

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  Romsdalen og Eikesdalen

  Adkomst sommer

  Adkomst via rutenettet: fra Grøvdalen i Isfjorden/Svartvassbu, fra Reinsvassbu til Vike. Eller gå over fjellet fra Bjorli ned til Finnset i Eikesdalen hvor en kan bestille skyss til Vike (ca 10 km). Det er bussforbindelser fra Molde og Trondheim til Eidsvåg. Derfra må man ha annen skyss til Eresfjord og videre til Vike ved Eikesdalsvatnet. Sommeråpen bilvei (fra 1. juni) fra Sunndalsøra om Aursjøen ned til Eikesdalen. Derfra videre til Vike. Denne bilturen kan absolutt anbefales for de som ikke er redd for bratte, svingete veier. Tog sørfra til Åndalsnes, buss videre til Isfjorden eller Vistdal. Båtskyss over Eikesdalsvatnet fra Vike til Hoemsbu. Avtale bør gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, telefon 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386. Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200,- per tur. Ikke fast bussforbindelse utenom skolerutene mellom Eidsvåg/Eresfjord og Eikesdalen.

  Parkeringsplass på Vike. avkjørsel like etter Viketunnelen, ta veien til høyre ned til vannet.

  Adkomst vinter

  Helårsvei fra Eresfjord til Eikesdalen. Avtale bør gjøres minimum et døgn i forveien med Arne Vike, telefon 71234515/41639852 eller Tor Arne Vike tlf. 99309386.Betaling for båttransporten direkte til båtfører. Kr. 200-300,- per tur. Avtales direkte med båtfører. Det er ikke vinterruter til/fra Hoembu på grunn av rasfare.

  SjekkUT | Hoemsbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  10

  SjekkUT-besøk