Legg til huskeliste
  459
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Turistforeningens storstue på Dovrefjell er sommeråpen. En gang var den blant Turistforeningens flotteste hytter, så stod den stengt i over 50 år. Den "nye" turisthytta er vel verdt et besøk! Reinheim turisthytte ble bygd av Den Norske Turistforening (DNT) i 1952 og ble overtatt av Forsvaret i forbindelse med utvikling av Hjerkinn skytefelt i 1958. Hytta skiftet da navn til Snøheim. Høsten 2007 fikk DNT Oslo og Omegn tilbake Snøheim fra forsvaret. Hytta er nå bygget om til en moderne betjent turistforeningshytte med 80 senger.

  Hytta er fredet av Riksantikvaren (se lenke).

  Bestilling av overnatting gjøres på hyttebestilling.dnt.no. Har du spørsmål vedrørende din bestilling eller spesiell ønsker ta kontakt på e-post til snoheim@dnt.no  

  Åpningstider

  Snøheim er åpen om sommeren, vanligvis fra siste helga i juni og til og med høstferien (helga i uke 40). Åpningstidene finner du lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Snøheim.

  Larsbu

  Nødbua som har stått åpen på Snøheim (Larsbu) er ikke lenger tilgjengelig. Det er ikke gitt tillatelse til å bruke Larsbu som nødbu eller ubetjent hytte, men den inngår i de 80 sengeplassene til Snøheim i sommersesongen.

  Les om turer og aktiviteter på Snøheim og i området rundt. 

  Fasiliteter: Snøheim har 80 senger fordelt på 2- og 4-sengsrom (har også 1 stk 6 sengsrom og 1 stk 8 sengsrom). NB! Det er IKKE sovesal på Snøheim.

  Medlemskort Husk å ta med gyldig medlemskort.

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein 

  Aktuelle kart: Norge Serien "Lesja 10072" Turkart ; Snøheim (2012) 1:25 000, Snøhetta (2009) 1:50 000 fra Nordeca og Trollheimen-Dovre (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske
  • Servering
  • Strømovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  Annonse
  DovrefjellHjerkinn landskapsvernområde med biotopvern

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport

  Adkomst sommer

  Tog/bil til Hjerkinn. I perioden Snøheim har åpent går det skyttelbuss med 5 daglige avganger mellom Hjerkinnhus/Hjerkinn og Snøheim. Parkeringsplass og avgang er fra plassen ved Hjerkinnhus og Norsk villreinsenter på Hjerkinn. Parkeringsavgift. Sommeren 2022 må alle forhåndsbestille plass på skyttelbussen til/fra Snøheim. Det er gjort avtale for villrein- og småviltjegere når det gjelder Snøheimbussen. Les om Skyttelbussen og bestill plass, samt om ferdsel på Snøheimvegen.

  Til fots fra Kongsvoll er det 4 1/2 t til Reinheim og derfra 2 t videre til Snøheim. Du kan overnatte på Reinheim eller ta hele turen på en dag hvis du er av de spreke.

  Veien inn til hytta er stengt for biler. Sykling på Snøheimveien er kun tillatt i perioden 1. juni - 15. juli.

  Adkomst vinter

  Snøheim er stengt om vinteren.

  SjekkUT | Snøheim

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  459

  SjekkUT-besøk