Reinheim

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

De selvbetjente fjellhyttene til DNT Oslo og Omegn vil åpne for bestilling fortløpende fra 1. juni.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta.

Hyttene åpner for bruk - av dem som har bestilt - rundt St. Hans, omtrent når de betjente hyttene i området åpner.

Reinheim, der den ligger i Stroplsjødalen, er den tredje turisthytta som DNT driver på Dovrefjell. Første hytta ble bygget i 1888, overtatt av DNT i 1922, og drevet fram til Snøheim ble bygget i 1952. Snøheim ble overdratt til Forsvaret i 1959 og området mellom Hjerkinn og gamle Reinheim var da tatt i bruk som militært skytefelt. Reinheim liggende i Stroplsjødalen stod ferdig i 1961 og er et glimrende utgangspunkt for turer på Snøhetta. Start gjerne turen fra lett tilgjengelige Kongsvold og ta turen til Reinheim. Deretter er Snøhetta det naturlige målet. Du kan ta turen hit på veien til Åmotdalshytta eller som en dagstur med utgangspunkt fra Reinheim. Reinheim er også lett tilgjengelig fra Snøheim. Ellers er det godt med hytter videre innover i området, så Reinheim fungerer også som et startpunkt for lengre fjellturer.

Skoleklasser og lignende grupper

Reinheim egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte. Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: aktivitet@dntoslo.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta. Du finner informasjon på nettet.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er solcellestrøm på hytta, med LED-lys og uttak for lading via USB. Gass for matlaging, og vedfyring til oppvarming. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norge Serien "Lesja 10072"
Turkart ; Snøheim (2012) 1:25 000, Snøhetta (2009) 1:50 000, Dovrefjell Knutshø (2009) og Dovrefjell Sunndalsfjella (2009) 1:100 000 fra nordeca og Trollheimen-Dovre (2009) 1:100 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil langs E6 fra Oslo/ Trondheim og parkering på Grønbakken eller ved Kongsvold Fjeldstue på Dovrefjell. Man kan også ta tog fra Trondheim/ Oslo til Kongsvoll Stasjon. 5 t gange langs T-merket sti fra Grønbakken. 4,5 t gange langs T-merket sti fra Kongsvold Fjeldstue/ Kongsvoll Stasjon.

Adkomst vinter

Med bil langs E6 fra Oslo/ Trondheim og parkering på Grønbakken eller ved Kongsvold Fjeldstue på Dovrefjell, eller tog fra Trondheim/ Oslo til Kongsvoll Stasjon. Kvisting til Reinheim i deler av vintersesongen (17 km).

Varsel

Værvarsel for Reinheim. Vis på YR.no
Ons (27.05)Skyet-1º0 mm
Liten kuling (12.2m/s) Vest-nordvest
Tor (28.05)Delvis skyet-1º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Fre (29.05)Lettskyet4º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Vest-nordvest
Lør (30.05)Klarvær13º0 mm
Flau vind (1.3m/s) Nord
Søn (31.05)Klarvær14º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Sør-sørvest
Man (01.06)Delvis skyet12º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Sørvest
Tir (02.06)Skyet12º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Nord
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 088 Snøhetta

Annonse
Værvarsel for Reinheim. Vis på YR.no
Ons (27.05)Skyet-1º0 mm
Liten kuling (12.2m/s) Vest-nordvest
Tor (28.05)Delvis skyet-1º0 mm
Frisk bris (10.1m/s) Vest-nordvest
Fre (29.05)Lettskyet4º0 mm
Lett bris (4.7m/s) Vest-nordvest
Lør (30.05)Klarvær13º0 mm
Flau vind (1.3m/s) Nord
Søn (31.05)Klarvær14º0 mm
Svak vind (1.6m/s) Sør-sørvest
Man (01.06)Delvis skyet12º0 mm
Lett bris (4.2m/s) Sørvest
Tir (02.06)Skyet12º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Nord
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt