Legg til huskeliste
  75
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Trollheimshytta ligger veiløst til i hjertet av Trollheimen, og er et knutepunkt for turer i de vestlige og mest alpine delene av dette fantastiske fjellområdet. Hytta, med den karakteristiske fjellprofilen Snota ruvende bak, er selve symbolet på eventyrriket Trollheimen. Trollheimshytta er en av de tre betjente turisthyttene i den populære turklassikeren "Trekanten i Trollheimen".

  Beliggenhet  

  Trollheimshytta ligger lunt til i storfuru- og bjørkelandskap med vid utsikt til fjellmassivene og toppene som kranser Folddalen midt i Trollheimen. Hyttas sentrale beliggenhet gjør den til knutepunktet for fjellvandrere fra Gjevilvasshytta, Jøldalshytta, Bårdsgarden og Kårvatn.

  Rom 

  Trollheimshytta er betjent i sommersesongen og ved påsketider med 80 sengeplasser. Resten av året er det mulighet for selvbetjent overnatting med 28 sengeplasser.

  Utstyr  

  Betjent sesong: 12v, booking, tørkerom, strømovn, dusj, teltplass, vann, ildsted, utedo. Selvbetjent sesong: Tørkerom, teltplass, ildsted, utedo.

  Oppskriftshefte basert på proviantlageret (Selvbetjent sesong)

  I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter. Ta en titt i vårt oppskriftshefte

  Vann  

  Betjent sesong: Innlagt vann.Selvbetjent sesong: Vann hentes i nærmeste kilde.

  Hund  

  Det er tilrettelagt for hund på Trollheimshytta med eget hunderom. Les mer om hund på hyttene i Trollheimen her.

  Naturvern 

  I Trollheimen har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

  I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. Her et noen tips å ta med seg:

  • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
  • Følg merkede stier og løyper.
  • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
  • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
  • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
  • I kalvingstida mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres.

  Bestilling og betaling 

  I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

  Klikk her for å bestille plass på Trollheimshytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for oppholde t d irekte i bookingen. Ved drop-in i betjent sesong kan du betale i resepsjonen. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her. Du kan også betale med en nye betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil.

  DNT-medlemskap 

  Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Utenom betjent sesong, er hytta selvbetjent og må låses opp med en DNT-nøkkel. Du må være medlem for å ha nøkkel.

  Aktiviteter 

  Turmulighetene rundt Trollheimshytta er mange både sommer og vinter, og hytta er et godt utgangspunkt for toppturer til Snota, Trollhøtta og andre spennende topper. Hytta er en del av den klassiske turen "Trekanten i Trollheimen", ruta mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta. Denne ruta blir også merket med kvist til påske.

  Ønsker du en oversikt over de fineste dagsturene fra Trollheimshytta, klikk her

  Åpningstider

  Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Resten av året er det selvbetjent overnatting (28 senger). Låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. 

  Måltider i betjent sesong

  Middag serveres klokken 19.00 og ved mange gjester vil det være en ny servering klokken 20.30.

  Historie og annet 

  Dette er Trondhjems Turistforenings første hytte i fjellet, og den eldste delen av hytta er over 100 år.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Tørkerom
  • Peis
  • Servering
  • Strømovn
  • Dusj
  • Teltplass
  • Vann

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  TrollheimenTrollheimen landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Buss fra Trondheim mot Surnadal. Gå av bussen ved Kvammen, drosje til Gråsjøen. Ev. med bil langs Rv 65, ta av ved Kvammen (ved kommunegrensen Rindal - Surnadal) hvor det er skiltet Trollheimshytta, videre til Gråsjøen (helårsvei). Herfra 16 km inn til hytta.

  Adkomst vinter

  Lik som for sommer, men vegen er brøytet til P-plass rett nedenfor demningen på Gråsjøen.

  SjekkUT | Trollheimshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  75

  SjekkUT-besøk