Sauvasshytta

  Legg til huskeliste
  16
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  BELIGGENHET

  Sauvasshytta ligger langt øst i Rana kommune, ikke så langt fra grensen til Sverige. Den ligger langs E1, Grensesømmen og Nordlandsruta på østsida av utløpet av austre Sauvatnet. Den er DNT Rana og omegn sin høyest beliggende hytte og har tre rom med seks sengeplasser og tre plasser på hems. 

  Hytta er den av turlagets hytter som ligger lengst sør på Nordlandsruta.

  UTSTYR

  Hyttene har tilsammen 9 sengeplasser. De er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

  AKTIVITETER

  Austre Sauvatnet som ligger like nedenfor hytta skal være et godt fiskevann, men her ligger isen gjerne langt utover sommeren. Åpenbare toppturmuligheter i området er Sauaksla og Melkfjellet.

  HUND

  På Sauvasshytta er det kun tillatt med hund på sikringshytta. Sikringshytta har hundebur og har to sengeplasser.

  BESTILLING

  Det er ikke lenger er krav om forhåndsbestilling av sengeplasser. Men bestill gjerne på forhånd, det er mer forutsigbart for alle.

  BETALING

  Forhåndsbestiller du via nett betales oppholdet i sin helhet med kort. Overnatting på hytta betales med appen "DNT Hyttebetaling", eller med Vipps. Se oppslag med vippsnummer på hytta.

  DNT MEDLEMSKAP

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

  HISTORIE

  Før dagens hytte ble satt opp lå det tidligere en hytte på vestsiden av vannet, som var tilsynskvarter for tilsyn med terskelen.

  Hytta ligger langs den 650 km lange Nordlansruta , som passerer like ved hytteveggen.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Indre Helgeland

  Adkomst sommer

  Raskeste adkomst er på T-merket sti fra Plurdalen. (nesten 9 km)

  Eller langs Nordlandsruta: T-merket rute fra Umbukta fjellstue ved E12.

  Adkomst vinter

  Anleggsveien opp til Kallvatnet i Plurdalen er ikke vinterbrøytet, og skal man fra den siden må man belage seg på skitur fra Jordbru gård. Korteste innmarsj er fra Umbukta vinterstid.

  SjekkUT | Sauvasshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  16

  SjekkUT-besøk