Sauvasshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  9 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

BELIGGENHET

Sauvasshytta ligger langt øst i Rana kommune, ikke så langt fra grensen til Sverige. Den ligger langs E1, Grensesømmen og Nordlandsruta på østsida av utløpet av austre Sauvatnet. Den er Polarsirkelen turlag sin høyest beliggende hytte og har tre rom med seks sengeplasser og tre plasser på hems. Hytta er den av turlagets hytter som ligger lengst sør på Nordlandsruta.

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR

Hyttene har tilsammen 9 sengeplasser. De er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

AKTIVITETER

Austre Sauvatnet som ligger like nedenfor hytta skal være et godt fiskevann, men her ligger isen gjerne langt utover sommeren. Åpenbare toppturmuligheter i området er Sauaksla og Melkfjellet.

HUND

På Sauvasshytta er det tillatt med hund i hytta, men ikke på soverommene.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Før dagens hytte ble satt opp lå det tidligere en hytte på vestsiden av elven.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Vann
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er på T-merket sti fra Plurdalen. (nesten 9 km)

Eller langs Nordlandsruta: T-merket rute fra Umbukta fjellstue ved E12.

Adkomst vinter

Anleggsveien opp til Kallvatnet i Plurdalen er ikke vinterbrøytet, og skal man fra den siden må man belage seg på skitur fra Jordbru gård. Korteste innmarsj er fra Umbukta vinterstid.

SjekkUT | Sauvasshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Sauvasshytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT