Vasstindbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

På grunn av restriksjoner med koronaviruset bestilles hyttene på Svartvassbu fram til 30. september som en og en hytte og bookingen er kun åpen for DNT-medlemmer. Det er dessverre ikke mulig å bestille etter 30. september før vi vet mer om hvordan situasjonen blir. Ikke medlem? Meld deg inn her .

På grunn av smitteverntiltak MÅ hytteopphold bestilles på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. Dagsbesøk, telting og bruk av toaletter er ikke lov for andre enn de som bor på hytta. Vi anbefaler eget sengetøysett. Har du sovepose eller lakenpose, husk eget putevar.

Den som får oppleve en soloppgang eller-nedgang på Vasstindbu har et minne for livet! Hytta ligger nemlig på fjellryggen mellom Horndalen og Kjøvdalen med majestetisk utsikt til alle kanter. Anlegget består av to hytter og er DNT Romsdals høyest beliggende, 1190 moh. Hytte kan også skilte med Norges flotteste utsikt fra utedoen! Det er seks sengeplasser i hovedhytta og fire i sikringshytta.

Hovedhytta ble satt opp i 1974 og sikringshytta i 1988.

Det er rennende vann fra snøbreen vest for sikringshytta. Hytta blir mest brukt om sommeren, men er fullt mulig å besøke om vinteren, når rasfaren ikke er for stor.

Hund: Tillatt kun i gangen på sikringshytta

NB! Det er ikke lov å bruke ved fra hytta til bålfyring! Veden er svært kostbar da den transporteres opp med helikopter. Veden er derfor kun til oppvarming av hytta. Vi setter stor pris på om dette respekteres.

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Vann
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bilvei Åndalsnes-Eresfjord over Vistdalsheia til P-plass i den store svingen. Ca. 3 timer å gå til Vasstindbu herfra. Inn Horndalen/Håndedalen/Hånådalen etter traktorvei og sti forbi seter. Stien tar av fra traktorveien ved stidele mot Svartvassbu. Nytt stidele Svartvassbu/Vasstindbu før Slenesvatnet. Merket sti fra Måsvassbu 4-5 timer. Tog til Åndalsnes, bussforbindelse til Vistdalen fra Åndalsnes og Molde. Ingen bussforbindelse over Vistdalsheia.

Adkomst vinter

Vinteråpen vei over Vistdalsheia. Vasstindbu er fullt mulig å besøke om vinteren. Bør unngås når det er rasfare.

SjekkUT | Vasstindbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

18

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vasstindbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT