Trulsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Trulsbu ligger midtveis mellom Sota og Nørdstedalsseter og er et fint utgangspunkt for turer til Hestbrepiggene og Holåtindene. Med utgangspunkt fra Lom er det mulig å passere ikke mindre enn åtte topper over 2000 meter på turen fram til Trulsbu. Det finnes mange topper å utforske i nærheten av hytta, så det kan være lurt å sette av en ekstra dag eller to til dette. For de brevante er det også mange muligheter da Holåbreen ikke ligger langt unna hytta.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Lom 10064"
Turkart: Breheimen (2010) 1:50 000 og Breheimen (2008) Jotunheimen (2008) i 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Rutebuss fra/til Trondheim/Bergen og Nordfjordsekspressen Oslo/Måløy stopper ved Dønfoss bru, 27 km drosjetur unna Sota Sæter. Enkelte dager kjører rutebussen helt fram til Sota Sæter. Videre til fots 8 timers tur til Trulsbu.

Norway bussekspress: Nordfjordekspressen

Lokalbuss: Fjord 1 Nordfjord - Ottadalen

Fra vest se adkomstbeskrivelse til Nørdstedalseter. Videre til fots 5 timer til Trulsbu.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 076 Breheimen

Annonse
Værvarsel for Trulsbu. Vis på YR.no
Søn (23.02)Lette snøbyger-9º0 mm
Liten kuling (13.6m/s) Vest-nordvest
Man (24.02)Delvis skyet-9º0 mm
Frisk bris (8.8m/s) Vest-nordvest
Tir (25.02)Skyet-11º0 mm
Frisk bris (9.6m/s) Øst
Ons (26.02)Skyet-10º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Sørøst
Tor (27.02)Skyet-10º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sør
Fre (28.02)Skyet-10º0 mm
Lett bris (4.4m/s) Øst-sørøst
Lør (29.02)Skyet-10º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt