Trodla-Tysdal turiststasjon

  Legg til huskeliste
  17
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 20 sengeplasser

  Trodla-Tysdal er Rogalands mest avsidesliggende gard i drift. Garden ligger i Hjelmeland kommune. Vill og dramatisk natur med 900 meter høye fjell omkranser garden. Garden har lakseelv og ørretvann. 

  I indre ende av Øvre Tysdalsvatnet ligger Trodla-Tysdal. Her drives aktivt gardsbruk, basert på sauehold og reiseliv. Den gamle gardsbygningen er rustet opp, ny hytte for fotturister og andre gjester er bygget, og eget kraftverk forsyner bygningene med strøm.

  Her er storslått natur med ville fjell, urer og gammel edellauvskog. Men også et praktfullt kulturlandskap med mange synlige minner etter tidligere generasjoners utnytting av og samliv med naturen. 

  Overnatting: 

  Selvbetjent turisthytte bygget i 1996. 20 senger i fem soverom (etter turistforeningens standard og opplegg).  Det er mellom 2 og 7 senger på soverommene. Når du bestiller rom får dere hele rommet for dere selv. 

  Kjøkken med 4 gassbluss, oppvaskmaskin, oppholdsrom, to bad med WC og dusj, varmekabler og vedovn. 

  35 kvadratmeter uthus med oppvarming for utekos i vestlandsvær.

  Overnatting: Det er dyner og puter i sengene, ta med dynetrekk, laken og putevar eller lakenpose selv, eventuelt kan dynetrekk, laken, putevar og håndkle leies fra av oss.

  Våre gjester kan lage middag på felleskjøkkenet. Vi selger hermetikk og tørrvarer. Det er mulig å grille i bålpanner med rist utenfor hytta.

  Bestilling:

  Ta kontakt på e-post post@trodla-tysdal.no eller telefon (+47) 959 90 867 / 977 55 347 

  Det går ikke an å bestille seng /rom på ut.no appen 

  Turtips:

  Vi anbefaler fotturen fra Kleivaland. Dett er er en middels krevende tur. De fleste bruker mellom 2,5 -3,5 timer en vei på denne turen. Barn under 10 år bruker omtrent det dobbelte. Husk å legge til tid for pauser.  

  (Hvis det har regnet mye flere dager kan det være mye vann i bekken ut fra Kløva-tjernet, Det er bro over bekken bak det hvite huset på Kløv. Det kan også være mye vann i Svandals-bekken nedenfor husene på Helgaland. Det er bro bak det største hvite huset på Helgaland. Gå deretter på vestsida av Svandals-bekken ned til den merka stien.)

  Tar du turen til Tengesdalsvatnet fra Trodla-Tysdal får du også med deg Hans Nilsen Haugeveien (Les mer: Trodla-Tysdal ) og Lensmannshidleren. Ca. 2 timer tur/retur. Følg turiststien innover dalen og følg skilting til Lensmannshidleren. NB! Elva Tussa må krysses, så det er nødvendig med liten vannføring i elva. 

  Det er også merka løype over til Viglesdalen. Denne ruta er svært krevende løype (svart løype) på grunn av bratt stigning og mange høydemeter rett opp, ca 6 timer gåtid pluss pauser. (Ved store nedbørsmengder er løypa ikke farbar på grunn av at Tverrli-bekken blir så stor at det er livsfarlig å prøve å krysse den.)

  Link til turen fra Kleivaland: 

  https://ut.no/turforslag/116538/trodla-tysdal-rogalands-mest-avsidesliggende-gard

  Turen til Trodla-Tysdal kan kombineres med en tur til Ritlandskrateret eller til turisthytta på Melands Grønahei. Begge turene går fra den samme parkeringsplassen på Kleivaland.

  For turen via Ritlandskrateret går en grusveien videre til Kløv og Helgaland før en fortsetter på løypa til Trodla-Tysdal. 

  Sesong / Åpningstider:

  I perioden fra og med april og ut oktober er den fineste tiden og ta turen til Trodla-Tysdal. Gjennom vinterene kan det være snø og is på stien over fra Kleivaland som kan gjøre det vanskelig å gå.

  Hund:

  Det går an å bestille plass for hund i et lite soveannex 30 meter fra hovedhytta.

  Av hensyn til allergi, hygiene og eventuelt andres forhold til hund er det viktig at hund ikke taes med inn i turisthytta.

  Sauene i Trodla-Tysdal går ute hele året, så det er viktig at hunder holdes i bånd hele tiden

  Båndtvang hele året:

  Lokal forskrift for Hjelmeland kommune. Båndtvang hele året. Les mer her: https://lovdata.no/dokument/JB/forskrift/2013-12-18-1

  Parkering

  Kleivaland parkeringsplass har rikelig med parkeringsplasser. 

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Strømovn
  • Dusj
  • Bade
  • Vann
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Ryfylke

  SjekkUT | Trodla-Tysdal turiststasjon

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  17

  SjekkUT-besøk