Reinfjellhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Polarsirkelen turlag er stolt av å endelig tilby medlemmer og andre turfolk en nærturhytte. Hytta er utgangspunkt for aktivitet i Barnas turlag, DNT Ung og Seniorgruppa i turlaget. Ellers er den en del av vårt ordinære tilbud for utleie. 

Hytta har vært i privat eie fram til mars 2020, og bærer fortsatt preg av det. En skikkelig oppgradering er under planlegging, og arbeid vil utføres i løpet av 2021. Men hytta er åpen for overnattingsgjester og har nå fått DNT-lås.

BELIGGENHET

Hytta ligger i et populært hyttefelt kun en kort biltur fra Mo i Rana sentrum, og på sommeren er det bare 300 meter å gå fra parkering. På vinteren parkerer man på stor parkeringsplass rett ved E12, det er da ca 1 km ned til hytta.

SMITTEVERN

For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud er det påbudt å booke hytteovernatting på forhånd og følge nye regler for hyttebesøk. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan låne toalettet ved behov. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR

Hytta har tilsammen 5 sengeplasser. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene. Det er vedfyring til oppvarming og gass til matlaging. Belysning fra solcellestrøm.

AKTIVITETER

Området er et populært hytte- og friluftsområde og er et godt utgangspunkt for små og lengre turer. For de minste vil det være fint å gå opp til den lille tjønna nord for hytta. Eller i området nedover mot elva. Bekken som snirkler seg like ved hytta kan også være utgangspunkt for en spennende mikroekspedisjon. Det er også en populær zipline for barna rett ved hytta.

Ønsker dere en lengre tur kan nærområdet by på toppturer til Heramsvarden, Reinfjellet og Rausandhaugen. En liten kjøretur i retning Sverige gir mulighet for toppturer langs rødmerket sti til Kubben og Hellerfjellet.

Vinterstid er det også oppkjørte skiløyper ved Tverrvatnet.

HUND

På Reinfjellhytta er det pr i dag ikke tillatt med hund inne.

BOOKING

Pga strenge restriksjoner under koronapandemien må overnatting bestilles på forhånd. Se oversikt over ledige hytter og bestillingsinformasjon her .

BETALING

Overnatting på hytta kan betales i forkant eller etterkant med bankoverføring eller vipps. Betaling kan også betales med kort eller kontant på turlagets kontor.

DNT MEDLEMSKAP

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

HISTORIE

Ingen spesiell historie ved hytta.

Fasiliteter

 • 12v
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Fra parkering i Reinfjellia ved E12. 700 meter ned på grusvei før det er sti til høyre, rett før gården og elva. Stien er kloppet på de bløteste partiene, og passer veldig godt også for små barn. Men barnevogn vil være utfordrende helt fram til hytta.

Hytta kan også nås fra Mo i Rana sentrum via stinettverket på Mofjellet, da blir det en noe lengre tur, men fullt oppnåelig.

Adkomst vinter

Fra parkering i Reinfjellia ved E12.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 3 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: