Legg til huskeliste
  17
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Hytta er stengt om vinteren, ca 1. oktober til ca 1. mai. Alle som vil besøke hytta, må forhåndsbestille seng. Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta (Hytte 1). Det er tillatt med hund i sikringshytta (Hytte 2)
  Plantegninger: Hytte 1,...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn
  Annonse
  Saltfjellet og SvartisenSvartisen GlomfjordfjelletSaltfjellet-Svartisen nasjonalparkBodø og Omegns Turistforening

  Adkomst sommer

  For å komme til Tåkeheimen trenger du båtskyss fra Holand på rv17 over Holandsfjorden til Svartisen gård (15 min). Båtturen gir deg god tid til å nyte panoramaet med Engenbreens krystallklare blåis formelig rennende ned fra fjellet. Ofte speiler den seg i en blankstille fjord med bjørkeskog og sylkvasse tinder som kulisser. Fra Svartisen gård følger du kjerreveien langs Engenbrevatnet (ca 3 km) og følger deretter stien, gjerne kalt "Saustegan", fra Engenbreen, videre nord for Møsbrømtuva og opp til hytta. Du må regne ca 4 timer på turen, og være forberedt på å kjenne de 1100 høydemetrene i beina dagen etter.

  Adkomst vinter

  Vanligste adkomst vinter og vår er på ski over Vesterisen med utgangspunkt fra Holmvassdemningen eller fra veien mellom tunellen og avkjørselen til Holmvassdemningen. Bratt parti opp på isen, videre slakere mot Tretten-null-to-høyden. Fantastisk utsikt herfra. Videre over isen fram til hytta. Ca 19 km, 900 høydemeter og 6-7 timer.

  SjekkUT | Tåkeheimen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  17

  SjekkUT-besøk