Hunddalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  14 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Hundalshytta ligger i krysset Hunddalen - Doaresvaggi sør for Katterat stasjon på Ofotbanen. Storhytta har 10 senger og Lillehytta har 4.

Hyttene benyttes gjerne som start og avslutning på turer i Narvikfjellene (Skjomfjellet) og er et godt utgangspunkt for spektakulære toppturer vinterstid.

Rundt påske er det ofte boret hull på elveisen for vannhenting.

Fasiliteter

 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Enkleste adkomst er med tog fra Narvik, ca en halvtime, eller fra Sverige (ca 20 min fra Riksgränsen) til den veiløse stasjonen Katterat. Fra Katterat er det ca 12 km, 3-4 timers lett vandring, for det meste på anleggsvei. Fra Beisfjord, 10 km fra Narvik, kan turen starte ved Tømmerbakken på østsida av Lakselva. Følg veien inn mot Stubblidalen og videre på sti inn til Sørbotn og opp mot Helligvann (Basejávre). Bør ikke gås i fuktig vær eller dårlig sikt. Beregn 5-6 timers middels tung vandring. Fra Cunojávrehytta er det 5-6 timers vandring i ganske lett terreng. Fra Lossi er det ca 9 timers vandring i middels krevende terreng.

Adkomst vinter

Anbefalt vinterrute følger omtrent anleggsveien. Fra Passmyra kan en stort sett følge elva fram til hytta. Turen fra Beisfjord er godværstur. Det er ofte en skuterløype (umerka) opp Stubblidalen til Helligvann (Basejavre) og den kan med fordel følges. Skredfare fra Storfjellet innerst i Sørbotn. Følg elva fra Helligvann ned mot Hundalshytta.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 157 Narvik

Annonse
Værvarsel for Hunddalshytta. Vis på YR.no
Tir (31.03)Snø-5º0 mm
Laber bris (7.5m/s) Vest-nordvest
Ons (01.04)Klarvær-10º0 mm
Flau vind (0.5m/s) Vest
Tor (02.04)Skyet-11º0 mm
Liten kuling (12.6m/s) Sør-sørøst
Fre (03.04)Skyet-6º0 mm
Svak vind (3.2m/s) Vest-nordvest
Lør (04.04)Skyet-6º0 mm
Laber bris (5.8m/s) Vest-sørvest
Søn (05.04)Skyet-7º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Øst-sørøst
Man (06.04)Snø-3º3 mm
Frisk bris (9.8m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt