Hunddalshytta

  Legg til huskeliste
  4
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 14 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Hundalshytta ligger i krysset Hunddalen - Doaresvaggi sør for Katterat stasjon på Ofotbanen. Storhytta har 10 senger og Lillehytta har 4.

  Hyttene benyttes gjerne som start og avslutning på turer i Narvikfjellene (Skjomfjellet) og er et godt utgangspunkt for spektakulære toppturer vinterstid.

  Rundt påske er det ofte boret hull på elveisen for vannhenting.

  Det er ikke mobildekning på hytta, men går du opp på Nordbergryggen, øst for hytta, er det dekning fra Telenor.

  Hytta er låst med DNT-nøkkel som kan kjøpes i Sparebanken Narvik, hos Visit Narvik og Sportcentret. På Sportcentret er det gode medlemsfordeler.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn
  Annonse
  Narvikfjellan

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst er med tog fra Narvik, ca en halvtime, eller fra Sverige (ca 20 min fra Riksgränsen) til den veiløse stasjonen Katterat. Fra Katterat er det ca 12 km, 3-4 timers lett vandring, for det meste på anleggsvei. Fra Beisfjord, 10 km fra Narvik, kan turen starte ved Tømmerbakken på østsida av Lakselva. Følg veien inn mot Stubblidalen og videre på sti inn til Sørbotn og opp mot Helligvann (Basejávre). Bør ikke gås i fuktig vær eller dårlig sikt. Beregn 5-6 timers middels tung vandring. Fra Cunojávrehytta er det 5-6 timers vandring i ganske lett terreng. Fra Lossi er det ca 9 timers vandring i middels krevende terreng.

  Adkomst vinter

  Anbefalt vinterrute følger omtrent anleggsveien. Fra Passmyra kan en stort sett følge elva fram til hytta. Turen fra Beisfjord er godværstur. Det er ofte en skuterløype (umerka) opp Stubblidalen til Helligvann (Basejavre) og den kan med fordel følges. Skredfare fra Storfjellet innerst i Sørbotn. Følg elva fra Helligvann ned mot Hundalshytta.

  SjekkUT | Hunddalshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  4

  SjekkUT-besøk