Iungsdalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  52 sengeplasser
 • Åpningstider
  Betjent i perioden 25. juni - 12. sep.
 • Nøkkel
  Ulåst

Viktig informasjon: Alle gjester må forhåndsbestille opphold på hytta.

Nord for Hallingskarvet, der Iungsdalen og Fødalen møtes, ligger denne trivelige hytta. Her er du midt mellom Jotunheimen og Hardangervidda. Reineskarvet er et aktuelt turmål. Ta varierte turer til nuter, skarv eller gjennom flotte daler. 

Stølsdrift på sommerstid

På Iungsdalshytta kan du blant annet oppleve levende stølsliv med kyr, sau, geitekillinger, gris og høner på stølsvollen, og ikke minst eventyrlige fiske- og padlemuligheter.

Lokal mat

Hytta har så og si 100% ureiste råvarer som kjøtt, fisk og melkeprodukt til middag. Dette er mulig fordi det er full stølsdrift vegg i vegg med tuisthytta og det fiskes i vannene rundt. Dette gir råvarer av ytterste kvalitet og med en unik smak av fjellet.

Åpningstider 2021

Se åpningstider for hele 2021 på hjemmesiden til Iungsdalshytta

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til iungsdalshytta@dnt.no 

Pristillegg betjente hyttter for smitteverntiltak.

Vi innfører nødvendige smitteverntiltak på våre betjente hytter og leier derfor ut færre rom/senger, det blir ingen buffet-servering og vi skal vaske mye og ofte. Dette medfører ekstra bemanning og ekstra utgifter og vi håper på forståelse for at vi har sett oss nødt til å innføre et pristillegg per natt: Voksen kr. 45,- og barn kr. 25,-. Dette kommer i tillegg til beløpet for oppholdet.

Turer og aktiviteter

I sommersesongen kan du oppleve - Levende stølsliv

- Åpen kafe hver dag - Fantastiske padlemuligheter i Stolsvannet ved hytta. - En flott sykkeltur mellom to skarv. I vintersesongen finnes mange flotte og varierte turer i området rundt hytta.

Les mer om turer og aktiviteter på Iungsdalshyta og i området rundt.

Åpningstider

Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Stengt i perioden 16. okt -14. febr, resten av året er det mulighet for selvbetjent overnatting. Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong og når den ikke er stengt. 

Medlemskort Husk å ta med gyldig medlemskort.

Selvbetjeningskvarteret på Iungsdalshytta

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.

Les mer og bestill overnatting

Kontaktinformasjon: Vertskap: Jarle Tvedt og Vibeke Jarild

Fasiliteter Iungsdalshytta har 52 senger, fordelt på 2-, 4- og 6- sengsrom. Hytta har strøm fra eget mikrokraftanlegg.

Lokal mat er en del av turen 

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Villrein

Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Båt
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske
 • Servering

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil kjører du riksvei 7 gjennom Hallingdal, ta av fra riksveien mellom Torpo og Ål (skilting til Vats) og kjør over Leveld og Vats. Bomvei ved Bergsjøen, her kan du betale med kort. Videre forbi Djup til Toviki, herfra er det 4 km på merket sti inn til hytta. Eventuell båttransport fra Toviki til hytta kan avtales med vertskapet.

Adkomst vinter

På vinteren kan du kjøre riksvei 7 gjennom Hallingdal til Hol, derfra riksvei 50 til Myrland (P). Herfra er det 22 km langs kvistet løype inn til hytta. Du kan også ta tog til Ål og buss/taxi til Myrland. Transport fra Ål og eventuelt beltebil fra Myrland avtales direkte med vertskapet.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 218 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: