Jøldalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Betjent (selvbetjent nå)
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. sep. - 27. mars ()
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Arvesølvet

Jøldalshytta i Trollheimen representer på mange måter «arvesølvet» i fjellet. Hytta er oppført i grovt nordmørstømmer og står solid rustet til å møte framtidas behov etter omfattende restaurering og utvidelse i 2005. Hytta er lett tilgjengelig til fots eller på sykkel etter fire kilometer på en fin setervei innover vakre Jøldalen.

Jøldalshytta er en av de tre betjente turisthyttene i den populære turklassikeren "Trekanten i Trollheimen". Området rundt hytta har flotte turmuligheter og like ved ligger den idylliske Jelsetra som har tradisjonell seterdrift i sommersesongen. På Jøldalshytta får gjestene blant annet servert kortreist mat fra setra og selvfisket ørret fra Jølvatnet.

Jøldalshytta tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for både små og store som fiske i Jølvatnet, kanopadling, overnatting i lavvo m.m. Med sin unike atmosfære og særpregede arkitektur har hytta bevart et levende og tradisjonsrikt miljø som vil oppleves eksotisk og spennende for kommende generasjoner av fjellturister.

Jøldalshytta 740 moh.

Jøldalshytta ligger nordøst i Trollheimen med Gjevilvasshytta og Trollheimshytta som naboer. Fra hytta, som ligger fritt til i bjørkeskogbeltet i ei setergrend, har du utsikt utover Jølvatnet mot Resfjellet og innover mot Svarthøtta og Trollhøttamassivet.

Området rundt hytta byr på flotte turmuligheter for både store og små. Hytta er en del av den klassiske turen "Trekanten i Trollheimen" mellom Gjevilvasshytta, Jøldalshytta og Trollheimshytta, men også et flott utgangspunkt for andre turer fra hytte til hytte rundt i Trollheimen. I tillegg kan Jøldalshytta friste med spennende turmål til topper som Svarthøtta, Geithøtta og Trollhøtta. Vinterstid er det muligheter for isfiske på Jølvatnet. Meget barnevennlig skiterreng. Ruta "Trekanten i Trollheimen" blir også merket med kvist til påske.

Hytta ble utbygd i 2005 hvor ny og stor spisesal, ny betjeningsavdeling og nye gjesterom i hovedhytta er en del av dette arbeidet. Videre ble det bygd nytt uthus – «Sikringsbua» - som inneholder to hunderom med 4 køyer og til sammen 8 sengeplasser pluss hundebur, vedskjul og tekniske rom samt et loft med «flatsenger». Hytta fikk i 2005 økt sengekapasitet fra 62 til 86 sengeplasser. Da «Flatsengloftet» sto ferdig innredet sommeren 2017 fikk hytta 96 permanente sengeplasser. Utenom sesong tilbyr hyttas selvbetjeningsavdeling 34 sengeplasser inkludert hunderommene.

Se filmsnutt da NRK besøkte hytta

Medlemskort:

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Åpningstider

Hytta er betjent ved påsketider og i sommersesongen. Resten av året er det selvbetjent overnatting (24 senger). Låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. Hytta tar også i mot bestillinger fra skoleklasser før og etter påske- og sommersesongen.

Tur- og aktivitetsmuligheter ved hytta

 • Tur til fossen innenfor Øyasetra
 • Toppturer: Svarthøtta, Østtoppen av Trollhøtta og Gråfjellet
 • Jagerflyet på Ondusfjellet
 • Kanotur på Jølvatnet

Tilrettelegging for skoleklasser

Jøldalshytta egner seg godt for skoleklasser og er tilrettelagt med følgende materiell og utstyr:

 • Volleyball/nett, andre utendørsspill, diverse bordspill, kort, bøker, fiskestenger
 • Skoleperm som inneholder informasjon over hytta, matoppskrifter, forberedelse til turen, turtips og praktiske aktiviteter
 • 4 kanoer ved Jølvatnet
 • Lavvo

Lokal mat er en del av turen

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Måltider

Frokost

Frokostbuffé mellom kl 08:00 og 09:00. Ved mange gjester åpnes dørene tidligere. Selvsmurt mat-/lunsjpakke og fylling av termos eller saftflaske er inkludert i prisen for fullpensjon.

Dagservering
Alle dager kl 12-16 i betjent sesong. Mandag til fredag er det enkel servering av kaffe, te, kakao, saft, sveler og/eller vafler + kioskvarer. Lørdag/søndag serveres i tillegg en enkel varmrett, vanligvis rømmegrøt med spekepinne.

Middag

Middag serveres klokken 18.00 med felles bordsetning og fast meny. Ved mange gjester vil det være en ny bordsetning klokken 19.30. Ved forventet ankomst etter kl. 18:00, vennligst gi beskjed direkte til hytta på forhånd. Ved ankomst etter kl. 20:00 kan ikke full middag påregnes.

Booking

Vi har avsatt et begrenset antall senger/rom på hyttene som man kan bestille her. De fleste sengene vil fortsatt være for dropin besøk som tidligere. Om du ikke finner ledige plasser for booking vil det alltid være ledige plasser for dropin. Det er bare å komme. Alle får en plass å sove.

Hund på Jøldalshytta og TTs hytter

Både to og firbeinte er hjertelig velkommen på alle TT hytter i Trollheimen og Sylan. Kommer man med hund bør man varsle hytta direkte om dette på forhånd. Det er imidlertid ikke mulig å booke/reservere hunderom eksklusivt på forhånd. Årsaken til dette er at vi ønsker å gi plass til så mange personer/grupper med hund som mulig, og vi kan da bli nødt til å splitte opp gruppene slik at kun en person får ligge sammen med hunden på hunderom. Er det mange som medbringer hund på samme dag og man er flere enn en person vil den/de andre i reisefølget bli innkvartert i ordinære rom på hytta eller i annekset. Det er mulig å booke enkeltsenger på forhånd via TTs online bookingsystem og skrive i fritekstfeltet at man har med hund(er). Har man booket på forhånd er man sikret seng. Er det få som medbringer hund på samme dag vil vi selvsagt legge alle i et reisefølge sammen på hunderom så fremt det er ønskelig og at det lar seg gjøre.

Fasiliteter

 • 12v
 • 220v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Korteste adkomst er med bil på bomvei til parkeringsplassen på Kleva (Jølhaugen). Herfra er det knapt 5 km langs setervei til hytta. Alternativ adkomst via bomvei til Heldalsætrin/Rishaugsetrene på Nerskogen, herfra er det 6 km på merket sti til hytta. Passende start- og sluttsteder for turer til Jøldalen er også Resvatnet (ikke merket).

Adkomst vinter

Samme vei som til Jølhaugen, men det meste av vinteren er veien bare brøytet til Vaulan (parkering). Herfra er det ca. 9 km på ski til Jøldalshytta. I påsken er det brøytet videre til Kleva (Jølhaugen) og 5 km langs merka løype inn til hytta.

Papirkart

Kartblad: 097 Trollheimen og 098 Oppdal

Annonse