Hunnedalen – Tomannsbu

Ansvarlig: Stavanger Turistforening
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket sommerrute (ryf6)
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,6 km
  3 timer
 • Sesong
  Jun - nov

Fra parkeringsplassen ved rv. 45 vest for Tverråtjørn over elva på helårsbru, og bratt opp Tveitabrekka. Videre over snaufjell og på skrå nedover svaberg som kan være glatte i regn og frost. Vest for Øydevatn krysses elva på helårsbro. Videre mot sør i småkupert, frodig lende. Bratt opp Flåskaret og i vekslende, til dels myrlendt terreng, før det bærer ned til Djupevatn og hytta.

Gangtid er 3 timer. Denne tiden uten pause og for voksne. Husk å legg til ekstra tid når du går med barn. Gode fjellsko eller støvler er et must når det er mye nedbør. Det er flere bløte partier som en skal passere på vei inn til hytta. Dugnadsgruppa har begynt å legge ut noen trelemmer hvert år. Meld deg gjerne om du vil være med å gjøre stien bedre.

Fra hytta nordover i vekslende, til dels myrlendt terreng. Bratt ned Flåskaret, videre vest for Øydevatn hvor elva krysses på helårsbro. Videre oppover på skrå over svaberg og snaufjell som kan være glatte i regn og frost. Bratt ned Tveitabrekka og over elva på sommerbru til p-plass vest for Tverråtjørn ved rv. 45.

Se mer bilder og utfyllende turbeskrivelse på Hunnedalen - Tomannsbu

Varsel

Annonse