Liomseter til Storkvolvbua via Nonstjønnkampen

Ansvarlig: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (hul8v)
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  14,4 km
  1 time
 • Sesong
  Des - mar

Fra Liomseter

Kvistet fra skolenes vinterferie i uke 8 og tom påske. Fra Liomseter går løypa i skogen mellom Brennfjellet og Fagerlifjellet og forbi løypedelet til Langsubua og Haldorbu. Videre mot nordvest over Nonstjørnan til nytt rutedele til Langsubua ved Storkvolvbekken og så opp til hytta. DNT Oslo og Omegn har etablert ny selvbetjeningshytte ved Liomseter. Hytta vil være åpen i vintersesongen, men være stengt i påsken når Liomseter er betjent. Kvistingen er forsinket pga dårlig vær.

Fra Storkvolvbua via Nonstjønnkampen

Løypa går sørøstover fra hytta og til løypekryss ved Storkvolvbekken. Her tar løypa til Liomseter via Langsuplassen av. Direkteløypa til Liomseter fortsetter sørøstover, over det nordligste av Nonstjørnan og runder etter hvert Nonstjønnkampen på sørsiden. Løypa svinger svakt mot Vakkerlifjell og nytte løypekryss. Her kommer løypa fra Langsuplassen inn. Videre ned gjennom skogen til Liomseter. Det er åpnet ny selvbetjeningshytte på Liomseter. Den er tilgjengelig med DNT-nøkkel i vintersesongen når Liomseter er stengt. Kvistingen er forsinket pga dårlig vær.
De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.
Annonse