Geiterygghytta til Kongshelleren

Ansvarlig: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om ruta

Om ruta

 • Område
 • Type
  Merket vinterrute (ska12v)
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  11,8 km
  1 dag
 • Sesong
  Feb - mai

Fra Geiterygghytta

Vanligvis kvistet fra begynnelsen av mars til 1. mai. Fra hytta et lite stykke vestover og så opp mot nord. Fra vestryggen av Sundhellerskarvet ned i Rossdalen og opp mot Bolhovd og forbi denne på østsida. Fin avstikker fra vestryggen opp til Sundhellerskarvet langs gammel permanentstaking. Radiotårn og flott utsikt. Videre nordøstover til vann 1458 og over dette og gjennom skardet til Langavatnet der hytta ligger like nord for enden av vannet.

Fra Kongshelleren

Vanligvis kvistet fra begynnelsen av mars til 1. mai. Løypa går i sørvestlig retning langs nordvestbredden av Langavatnet, ut mellom Kongshellernuten og Langvassnuten i mer vestlig retning før løypa runder sørover rundt Bolhovdskarvet og holder i overkant av 1400 meters høyde fram til østsiden av Bolhovd. Videre ned i Rossdalen og rett sørover over vestryggen til Sundhellerskarvet på rundt 1450 meters høyde - Fin avstikker fra vestryggen opp til Sundhellerskarvet langs gammel permanentstaking. Radiotårn og flott utsikt. Deretter følger nedoverbakkene det siste stykket til Geiterygghytta.
De fleste rutene i fjellet i Sør-Norge blir merket til påsken. Før og etter påske er det færre åpne hytter og ruter som er merket.
Se dnt.no/vintermerking for mer informasjon.
Annonse