Vennesla- Erkleiv: En liten Amazonas mellom Styggehei og Trollmyr

Publisert av: Skautrollet
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,7 km
  1 time
 • Sesong
  Apr - sep
Generelt

Dette er en tur der en etter litt strev kommer inn i en mørk dal omgitt av juv på inntil 20 meters høyde. Veldig frodig og flott. Gammel ferdselsvei. Turen bør gås i perioden fra mai til september når det er grønt og fint i juvet. Passer ikke små barn pga stigningen i starten.

Stibeskrivelse

Det er minst tre muligheter for å komme dit. En mulighet via Gangtjønn på Erkleiv, en via Eikelandsvannet og en tredje via Hagen / Eikelandsvarden. Denne er via Eikelandsvannet,

Går du via Gangtjønn: Parker ved lille Gangtjønn som ligger like ved Erkleiv. Gå langs vestsiden av vannet. IKKE gå østsdein av vannet for da går du gjennom et tun.

Parker ved den gamle skolen på Eikeland og gå langs Eikelandsvannet der det er strand og ligger båter. Så tar du den bratte skogsveien rett ved vannet. Gå ca 1 km til du kommer til ei slette. Hold skogsveiene til høyre i kryss. Gå rett frem noen hundre meter på sletta på skauveien. Hold til høyre langs fjellet. Så kommer du ned i dalen der du går på en gammel ferdselsvei og labber inn i et juv. Det renner en liten bekk som svinger seg nedover. Etter ca 1 km etter du kom inn i juvet treffer du en skauvei. Ta til høyre. Etter 4-500 m kommer du til Fiskelauvsvannet. Gå tilbake samme vei.

God tur!

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør FV 405 og ta til høyre opp Eikjelandsdalen rett etter togundergangen.
Annonse

Publisert av

Skautrollet