Dyrkolbotn til Instebotnknolten

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Tur til den nest høyste toppen i Lindås kommune (etter Sørdalsnuten), 920 høydemeter. Mesteparten av turen går langs T-merket sti til Skavlabu. Så langt skal vi ikke i dag. Start ved parkeringsplass ved vannet nedenfor Dyrkolbotn fjellstove. Følg så Botnavatnet til Dyrkolbotn gård. Herfra går turen oppover i terrenget til vi når en landtunge mellom to store vann. Følg tungen hele veien. Nå begynner stigningen å bli brattere og vi når snaufjellet fort. På ca 660 meter flater terrenget ut og man ledes inn i den heller trange Sørdalen. Denne dalen stiger jevnt til Heimste Sørdalsvatn. Her forlater vi T-merket sti og vender nesen nesten 180 grader rundt og opp på ryggen mot knolten. Her er stien uklar men små varder viser vei over solid bergunderlag. Her er det bare å ta sikte oppover i terrenget til toppen er nådd og utsikten er nytt. Anbefalt retur er samme veien, men det er mulig å gå ned snarvei på vestsiden av fjellet og tilbake i starten av Sørdalen. Her er det forøvrig ikke merket sti og det er stenete og brattere enn resten av turen.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Fra Bergen, følg E39 til Romarheimsdalen. Ta av til høyre ved skilt Dyrkolbotn fjellstove. Parkering ved p-plass ved vannet, ikke ved fjellstuen. Ingen parkeringsavgift.
Annonse