Barnefavoritt til Grønsennknippa (1368 moh)

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse

Toppen av Grønsennknippa er et lett tilgjengelig turmål som er en av barnas favoritter. Barn helt ned til 3 år har gått denne alene eller med tid på ryggen mot slutten av turen. Vi går den vanligvis fra Grønsennstølane (8 km t/r) for å få en behagelig oppstigning, men toppen er også tilgjengelig med sti fra Bjødnhøvd og fra Nøsen via Nøseknippa (1234 moh).

Turen starter på høyden før Grønsennstølane når man kommer fra Nørdre Trollhovd. Her er det gode parkeringsmuligheter på gressletter langs veien. Stistarten er godt skiltet og turen går på tydelig sti frem mot toppen. Først i slake oppoverbakker som egner seg godt for små føtter som vil løpe og kose seg. Langs etter stien finner man fine steiner hvor man kan slå av en rast eller leke litt. Etter ca 2.5km tiltar oppstigningen, men fortsatt lettgått hele veien til toppen.

På toppen er det flott utsikt i alle retninger enten det er i retning Strø og Helin eller i andre retninger. Glem ikke å notere deg i gjesteboken som finnes i en postkasse ved varden.

Om man vil forlenge turen kan man gå videre til Nøseknippa. Har man to biler kan man parkere ved Nøsen og kjøre den andre bilen rundt til Grønsennstølene. Slik blir det en fin rundttur.

GPS koordinater (topp): Nord: 6761157 Øst: 491467 Kartformat: EUREF89 (WGS84)

Adkomst med egen bil

Kjør til Vaset og ta til høyre etter butikken (før broen) inn på Knippesetvegen. Følg veien noen kilometer med Vasetvannet på venstre side, forbi bom (kort eller mynter) og videre til T-kryss hvor man tar til venstre inn på Haugrudvegen. Følg Haugrudvegen gjennom stølene på Nordre Trollhovd og opp til åsen før Grønsennstølane hvor man ser skiltet med stistart.

Adkomst med kollektivtransport

Turen fra Grønsennstølane er ikke lett tilgjengelig via kollektivtransport, men velger man å gå fra Nøsen og opp over Nøseknippa (1234 moh) kan man ta Valdresekspressen til Fagernes og videre med JVB lokalrute (sommer) 311 til Nøsen.
Annonse