Dalberget og Storhaugen/Boazovárri i Djupvik, Kåfjord

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  4,2 km
  6 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Jun - sep

En flott vandretur gjennom skogen til over skoggrensen og videre oppå fjellet. Fra toppen og også underveis på turen har du en flott utsikt over Lyngenfjorden og Lyngsalpene.
Fra parkeringsplassen ved kirkegården: Følg skogsveien ca. 200 meter. Her vil du komme til et kryss – gå til venstre og straks etterpå til høyre på en liten sti, kan være litt våt om det har regnet. Etter en stund og noen høydemeter, kommer du til Storelva, og deretter går stien videre nordover langs elva til du kommer til noen skilt. Følg veien til høyre, skiltet «Storhaugen», du er fortsatt i skogen. Stien krysser elva og går jevnt oppover. Etter en stund vil du komme til en stikryss igjen. Her kan du velge enten å gå via Dalberget (300m omvei) eller direkte opp.Via Dalberget følger du pekere og rød merking til høyre, krysse elva igjen og gå litt opp. Snart ser du en varde som markerer Dalberget, ca 460 moh.


Fra Dalberget ta stien videre mot fjellet og gå oppover.Det er ingen tydelig sti til Storhaugen, men terrenget er forholdsvis jevnt og enkelt å gå. Mye stein, men greit. OBS. på toppen er det veldig bratt på andre siden!

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra E6 nord for skolen og avkjøring til Spåkenes: Se etter skiltet "Kirkegård". Krysset opp til kirkegården står like ved stedsnavnskiltet Djupvik ved kjøring på E6 fra nord. Det parkeres ved kirkegården
Annonse