Rivenosi fra Stokkenes gård

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  15,5 km
  7 timer, 30 minutter
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Jun - sep

Turen starter ved oppkjørselen til gården Stokkenes, på sørssiden av Lusterfjorden.

Fra fylkesveien går du opp gårdsveien til oppsiden av låven, tar til vesntre og videre opp skogsveien rett bak låven. Følg denne så langt den går (Åsen).

Her fra er stien merket med rødmaling og diverse navneskilt.

På ca 600 meters høyde , ved den gamle stølen BREKKA, deler veien seg.( i underkant av et lite granholt)

Veien til Feigenosi / Haganesnos / Bjørnskar tar av slakt til venstre, i underkant av Brekka, mens veien til Rivenosi fortsetter gjennom granholtet, over "marken" på Brekka mot fjellveggen, og videre utover/oppover til høyre bak de store granene, i retning Kvandalen. Ved øvre Kvandalen krysser man en elv, og det er her mulig å fylle opp vannflasker. Et par hundre høydemeter opp kommer man forbi tregrensen, og starter den siste bratte oppstigningen opp Andersskrebakkane. På toppen kommer man til Krokanosi, før man forsetter innover paralelt med Krokadalen mot Rivenosi.

Fra fylkesvei og til toppen toppen av Rivenosi, beregn ca 3,5 til 5 time. Nedigjen 2-3 timer. Distanse tur / retur er ca 18.4 km og ikke 28,7 som vises på siden.

Stiene er ikke 100% merket, men likevel så bra at det ikke skal være problemer å finne frem. Det er mulighet for vannfylling i elv ca 2/3 oppe på fjellet, samt flere vann på toppen når man går innover mot varden.

Turen er gradert til sort grunnet stigning på ca 1320 høydemeter, men har man normalt god kondisjon og gode knær (grunnet noe bratt nedstigning nedigjen fra toppen), passer den for de fleste. Grunnet lengden, anbefales den ikke for barn under 7-8 år.

For film som viser den spektakulære utsikten og deler av turen opp mot toppen, trykk lenke på siden eller gå hit: https://youtu.be/RbYC-akK5F4

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Følg veien fra Skjolden mot Urnes. Stokkenes gard er merket med stort skilt i veikanten, ca en km etter Feigum. (Se etter en stor gul låve) Parkering til 2-3 biler ved oppkjørsel. 300 m etter oppkjørsel til gården er det parkering til 4-5 biler.
Annonse

Publisert av