Grøndalen - Høydalsdalen (Heggjadalen-Austefjorden)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

Ein 15 km lang tur som starter på fylkesgrensa mellom M&R og S&FJ. Ein starter på vel 400 moh og avslutter på ca 100 moh. Første del av turen går på grusveg/bomveg, ca 2 km. Etter grusvegen er turen merka som sti/rås på kartet, men kan være vanskeleg å finne i starten. Likevel enkelt å finne fram i terrenget. Når ein har gått gjennom skardet skal ein holde til høgre for å unngå krattskog ned mot Rinddalssetra. Fra Rinddalssetra og til bomvegen er det fin sti/rås. Spessiell opplevelse når ein går stien ned ura fra Heimste Rinddalsvatnet og til parkeringsplassen ved bomvegen. Der renn elva under ura og den buldrer godt. Når ein er komt ned i dalbotnen i Langedalen er det 3 km med grusveg ned til gardstuna. Denne vegen er bomveg.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta Rv 651 mellom Fyrde og Straumshamn. Ta av ved Høydalsvika, ved skilting til Høydal skule. Fortset rett fram, gjennom gardstun og til bomveg.
Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.
Annonse