Flotte naturopplevelser på sykkel rundt Ogge /Oggevatn (Vennesla, Iveland, Birkenes)

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Sykkeltur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  46,7 km
  5 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Mar - nov
Introduksjon

Oggevannet rundt er en av de mest klassiske sykkelrutene i Vennesla -og Kristiansandsområdet. Man kan jo sykle fra hvor som helst, men her begrenser runden seg til kun selve runden.

Sjekk lenke for Geocatching.

Detaljbeskrivelse

Parkere bilen ved gamle Åmdal sagbruk som ligger like nord for Samkom i krysset mellom RV 405 mot Vegustal. og RV 403 mot Iveland. Sykle RV 405 mot Vegusdal til du kommer til Vatnestraum. Der kan det være fint med et stopp hos den lokale kjøpmannen. Tar du en avstikker mot Vatnestraum stasjon vil du også finne en fin rasteplass nede ved stranda. Se kartet der dette er avmerket. Alternativt kan en kjøre litt lenger nord og ta en avstikker til Ogge gjesteheim som tilbyr mat og overnatting (http://www.ogge.no/overnatting/) . De leier ut kanoer og det er naturløype og liknende i området. Også dette er avmerket på kartet.

Ogge er vannet en hele tiden gjører rundt, kalles også Oggevann. Det er 365 øyer og er et eldorado for friluftsliv, hytter og bading/båtbruk.

Etter å ha passert turens store sentrum, kjører en videre mot Ogge stasjon (som nokså nylig ble revet). En passerer ei lita bru og rett etter er det merket til Fjermedal der det ligger et lite bygdemuseum. Følg veien videre mot Vegusdal og etterhvert tar du til høyre mot Birkeland på FV252. Da ser du snart Oggevannet igjen og det er nok av utsiktsteder og badeplasser.

Sykle noen kilometre til og du kommer til en stor parkeringsplass på høyre hånd. Der har Midt-Agder friluftsråd anlagt gapahuker det er mulig å leie sammen med kanoer. Se vedlagte lenke. Sykle videre til Vassbotn, kjør rett frem. Men om du tar til høyre ved Solheim, kommer du til Klepp, Kleppevann og Klepp leirskole. Der kan du også sykle over og kommer da ned på RV 405 like nord for Åmdal sagbruk. Denne veien er imidlertid brattere og er grusvei.

Fortsett rett frem og sykle den lange, rette asfalterte veien. Du kommer etter noen kilometere til en bratt nedoverbakke. Der tar du mot Steinsland på FV261, også der er det lagt asfalt. Både på Steinsland og neste bygd Honnemyr kan du antakeligvis se både hester og kyr. Etter et par kilometere etter å ha passert Honnemyr, kommer du til Samkom skole. Ta til høyre og etter 500 meter finner du tilbake til utgangspunktet Åmdal sagbruk.

Dette er en super dagstur i vakre omgivelser for familier med barn og en fin treningstur med lite trafikk for dem som måtte ønske det.

GOD TUR

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Kjør RV 405 og følge Parkere bilen ved gamle Åmdal sagbruk som ligger like nord for Samkom i krysset mellom RV 405 mot Vegustal. og RV 403 mot Iveland

Adkomst med offentlig transport

Kristiansand-Vennesla-Samkom Buss 20-31 http://www.akt.no
Annonse