Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  15,7 km
  2 timer
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Isesjøstiens utgangspunkt er parkeringsplassen ved Hevingen golfklubb eller Fjelldal. Et tredje alternativ er Bodalstranda.

Fra golfklubben følger du piler inn i lysløypa. Fra lysløypa, følg merking inn i skogen ned mot Odden. Fra Fjelldal går du inn Oddenveien til Odden gård. Gå gjennom gårdstun og følg piler mot Tøffeltangen.Starter du turen fra Bodalstranda kan du følge pilene mot Isesjøbråten og Maurits hytta, eller mot Tøffeltangen.

Isesjøstien fører deg langs strender og vann, gjennom skog, langs myke stier, på svaberg, gjennom golfbane (vær varsom med kryssing her!) og gårdstun (kun gjennomgang for gående og hunder i bånd). Dette er en tur tett inntil bebyggelse, men likevel midt i naturen.

Langs stien finnes også mange områder med kulturminner helt tilbake fra steinalderen og frem til middelalderen. F.eks. boplasser, oldtidsveier, gravfelt m.m. Flotte rasteplasser finnes det flere av, bl.a. på Tøffeltangen og på Bodalstranda.

Turen passer ikke for barnevogner. Stien kan være litt utydelig, er ulendt og kan være glatt på svaberg, men den er verdt strevet.

Isesjøen er den største innsjøen i Sarpsborg kommune, med en vannflate på 6,5 km². Den er 6 kilometer lang, ligger 38 meter over havet, og har en middel dybde på 9,5 meter. Den største dybden som er målt er på 22 meter i den sydlige delen.

Isesjøstien er skiltet og tilrettelagt av frivillige seniorer og ungdommer fra ”Prosjekt Nevenyttig”, i regi av Sarpsborg Øst Frivilligsentral.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Lett adkomst fra nærmiljøet. Tre parkeringsplasser er avmerket på informasjonstavlene. En på Skjeberg golfklubb på Hevingen, en ved lysløypa på Fjelldal og ved Sandbakken skole.

Adkomst med kollektivtransport

Buss til Fjelldal, Hevingen eller Sandbakken.
Annonse