Rundtur til Kvina Gruver via Knaben I og Lilleknaben

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse

Dette er en rundttur på fjellet for de som er interessert i 1. og 2. verdenskrig! For alle andre er det en fin vandretur med god utsikt over Knaben.
Turen kan startes i hyttefeltet Reinshommen eller ved parkeringa i Kvinavegen. Fra Reinshommen går stien opp fjellsiden Geiteryggen og man har god utsikt hele veien til toppen. Det er en gruve nær toppen hvor man kan få tak over hodet om det regner. På toppen ser man utsikten over Ørnehommen, et yndet fotomotiv! Her ligger også Lille Knaben.

Fra Lille Knaben går man forbi en infotavle med en kanonstilling. Derfra går turen til Knaben 1. Der er det mange gamle steinmurer å se etter byggene som sto der under gruvedrifta.

Over fjellet herfra kommer man til demningen. Her kan man velge å følge veien tilbake til hyttefeltet, eller ta en blindvei til Kvina Gruver. Turen er lettgått. Kvina Gruver har et tydelig tårn som varemerke. Det er to store hull i bakken etter gruvedrifta. Det er satt opp gjerde rundt. Vær varsom om du går inn.

Fra Kvina Gruver følger man vannet tilbake og så ned dalen til Kvinavegen hyttefelt.
Fra Kvinavegen må man spasere tilbake forbi Ørnehommen hyttefelt før man ankommer Reinshommen.

Nb! Går man fra Kvinavegen må man følge en asfaltert vei opp et stykke. Det er ikke offentlig parkering ved bommen på toppen. Bruk den store parkeringsplassen, der er også turskilt.

Adkomst med egen bil

Etter skitrekket vil man se en bro på venstre side. Kjør over her og man befinner seg i Kvinavegen. Man vil passere den store offentlige parkeringsplassen. Man kan fortsette kjøreturen forbi Ørnehommen og ankomme Reinshommen.

Adkomst med kollektivtransport

Det går en buss fra Liknes og fra Storekvina togstasjon til Knaben. Med mindre man overnatter er det nok enklest å komme i bil.
Annonse