Fottur til Holmvannet, Jakobsnes, Sør-Varanger

Publisert av privatperson
Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 5,1 km
  • 2 t
  • Turen går én vei, fra A-B
  • 213 høydemeter totalt
  • Sesong: Apr - okt

Denne fotturen deler de første kilometrene med en annen flott fottur Jakobsnes idrettslag har i fjellet, nemlig Langvannskjosen. Løypen er merket med hvite laminerte turløyeskilt. Stien går gjennom et område med utrolig vakker natur.

På det første strekket kommer deg over våtområdene ved å gå på plankestier, du finner også ulike typer trapper som skal hjelpe deg med enkelte vanskelige partier. Når du nærmer deg Langvannskjosen, skal du vri mot høyre, og fra der og inn til Holmvannet er ikke løypen tørragt.

Fra Tennvannet og inn til Holmvannet er det ca 5,7 km. (Avstanden er målt med appen Endomondo)

På turen vil du oppdage mange nye steder for bærplukking og rypejakt.

Jakobsnes idrettslag har trimkasse ved vannet, denne kan alle skrive i.

(GPX kart kommer etterhvert)

Finnmarkseiendommen (FeFo) har støttet løypen med grønne midler. Grønne midler er en støtteordning som ble innført i 2007 der formålet er å stimulere til økt friluftsliv og bruk av naturen i Finnmark. Er du medlem i et lag eller i en forening og ønsker å legge til rette for friluftsaktiviteter kan du søke om støtte fra FeFos grønne midler. Les mer på FeFos hjemmeside www.fefo.no

Adkomst med egen bil

Kjør E105 over Elvenes bro og deretter fylkesvei 354 mot Jakobsnes. Alle løypene til idrettslaget starter ved Oppvekstsenteret hvor det er gode parkeringsmuligheter. Fra oppvekstsenteret følger du gang- og sykkelstien som går mot boligfeltet, vri til høyre og gå ned på FV354. Gå mot Ropelv til du kommer til en rød garasje som ligger på høyre side, gå inn og følg stien som går oppover mot et jorde. Retnings- og avstandsskiltene er plassert ved Tennvannet, ca 500 m fra garasjen.
Annonse