Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  2,7 km
  1 time, 10 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Det høyeste fjellet på Sotra er et populært turmål. Med sine 341 meter over havet har du utsikt i alle himmelretninger. Det er flere startpunkt, denne tar utgangspunkt fra parkeringplassen ved Fjell festning etter Kolltveittunnelen.

Første del av turen går på asfaltert skogsvei. Veien innover er godt merket med skilt i veikryss. Her passerer du flere skilt som viser alternative retninger til andre destinasjoner. Det er en del tett skog i begynnelsen, etter Bålasteinen vil du få utsikt opp mot Liatårnet på høyre side. Stien går videre i brattere og mer ulent terreng. God sti hele veien oppover i vekselsvis myr, røtter og fjell. Klopper er lagt over de mest gjørmete partiene. Turen passer for de fleste, men for noen kan turen opp oppleves utfordrende og tungt. Utsikten på toppen er slående, fra havgapet i vest til snøtopper og Byfjellene i øst.

Liatårnet er et turmål i turheftet Kystpasset, som viser turer fra nord til sør i Øygarden kommune. Her finner du mange flotte turopplevelser og nye løyper for store og små, med ulik vanskelighetsgrad. Det er en fantastisk mulighet til å bli kjent med nye områder i kommunen.

Hvordan få kystpasset? Les mer i vedlagt lenke.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Denne turen startes fra P-plassen ved hovedveien 555 mellom Sund og Fjell kommune. På fine dager i helgen er dette et populært turmål. Hvis det er fullt på parkeringen kan turen startes fra andre steder, feks. ved Fjell, Lie, Haganes eller Bildøybakken.

Adkomst med kollektivtransport

Buss kan man ta fra Straume terminal. Herfra er det flere busser som passerer busstopp like ved starten av turen.
Annonse