Torghatten rundt

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  6,8 km
  1 time, 30 minutter
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Hele året

Torghatten er et av verdens mest spektakulære fjell. En granittkjempe og et landemerke for sjøfarende i hundrevis av år. Også kalt ”naturens katedral”. Torghatten har inspirert folkefantasien og skapt natursagn som lever den dag i dag. For noen har det vært et hellig fjell. For andre et symbol på naturens kraft gjennom flere istider. Uansett er det en geologisk opplevelse i særklasse i storslått natur. Er du heldig, får du også se havørn i fjellet.

En fottur eller sykkeltur langs strandkanten rundt Torghatten er det gode liv. Turen går både på asfalt, grus og sti. Følg vei og pilskilt rundt Torghatten. Helt sør på denne turen kan du se rett gjennom det berømte Torghatthullet! Det er kort vei til fjæra, hvor du kan finne fine skjell og steiner, leke i sanda eller vade i langgrunn sjø. På yttersida av Torghatten er det merket opp til ei minnetavle for flyulykken som fant sted 6. mai 1988.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg skilting til Torghatten fra Brønnøysund sentrum (Fv54). Parkeringsplass ved Torgar Grendehus. Herfra følger du veien sørover til krysset mot Ytre Hatten. Her kan du enten ta til høyre på gårdsveien mot Ytre Hatten, eller fortsette langs Fv 54 mot Indre Hatten. Alternativt kan du parkere på parkeringsplassen ved foten av Torghatten (Indre Hatten).
Annonse