Rullestolvennlig tur ved Tennebekktjørna fra Nipedalen 

Legg til huskeliste
Annonse

Dette turtipset er utarbeidet med tanke på tilgjengelighet for bevegelseshemmede. Utfordringer i form av smal vei, ujevnt underlag og stigning er kort beskrevet. Mer detaljert informasjon om tilgjengelighet finner du på Norgeskart og Kartverket. Se lenker til høyre.

Denne turen er en rundtur, beskrevet fra parkeringsplassen i Nipedalen, og rundt Tennebekktjørna.

Turbeskrivelse.

Området rundt Tennebekktjørna er svært populært og lett tilgjengelig, også med kollektiv transport. Det er variert med grusveier, stier, skog, flere små strender og badevann. Bergen og Omland Friluftsråd har tilrettelagt et flott friluftsområde.

Man finner HC-parkeringsplasser og informasjonstavle ved turstart i Nipedalen. Store deler av turveien er bred, jevn og har fast underlag. Området rundt Tennebekktjørna er kupert. Dette fører til at flere strekk av turveien har stigning opp mot 12-15 grader. Det er kun korte partier med stigning mindre enn 4 grader. Dette kan gjøre turveien utfordrende for rullestolbrukere. Benker, skilt og infotavle er satt opp flere steder.

Tennebekktjørna er en del av turnettet i Kanadaskogen,vest for Bergen. Forruten denne turveien finnes det flere mindre veier og stier av ulik standard. Det godt skiltet og området byr på store muligheter for gode friluft/uteopplevelser for alle aldersgrupper.

Adkomst med egen bil

Følg skilt til Nipedalen. Ved endepunkt for buss, går det en liten vei ned mot Tennebekktjørna. Her er det parkeringsplass. På varme dager kan den fort fylles opp.

Adkomst med kollektivtransport

Se Skyss reiseplanlegger. Buss 16 fra Bergen til Nipedalen.
Annonse