TiTur21 - Emanuel Mohns utsikt

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  8,6 km
  4 timer
  Turen går tur/retur samme vei
 • Sesong
  Mar - mai, jul - okt

Emanuel Mohn`s utsikt er et av de 10 turmålene som skal besøkes for å fullføre Bergen og Hordaland Turlag sitt turkonsept TiTur21.

På toppen av Emanuel Mohn`s utsikt 480 moh får man en fin utsikt over store deler av Åsane og Nordhordaland.

Turen er lagt opp som rundtur med tur/retur fra parkeringsplass i Øyjordsveien (bussholdeplass like ved). Men turen kan også tilpasses som en forlengelse av stoltzen eller at man går opp til Munkebotn fra Sandviken sykehus.

Dette er en middels tur på godt synlig sti, men kan være noe sleipt og fuktig under nedbørsperioder. Godt fottøy anbefales.

Turbeskrivelse:

Fra parkeringsplassen i Øyjordsveien følger en veien videre nordover med fotballbanen på venstre side ca. 120m før man tar opp sti til høyre. Heretter skal man passere et vatn "Garpetjernet" på høyre side før man kommer til en grusvei og et grindebygg kalt Munkegrind. Videre går man ned på Munkebotnsveien og bort til den mye omtalte demningen ved Munkebotnvatnet hvor vi krysser over elven like før demningen. Herfra er det en forholdsvis bratt stigning opp før man kommer til en rød hytte med navn Ravneberg hvor vi holder stien mot høyre videre opp til Sandvikshytten og videre opp et nytt bratt parti hvor man følger stien rett fram i stikryss videre til Dræggehytten. Fra Dræggehytten er det ca. 150 m i luftlinje og 50 høydemeter igjen til Emanuel Mohn`s utsikt. Ved betjent Dræggehytte er det også mulig å låne med seg messingskiven til varden. (OBS, denne må leveres tilbake etter bruk). 

Når dere ankommer målet kan dere sjekke inn i "DNT SjekkUT" appen eller svare på kontrollspørsmålet på turkortet. 

Hvor mange hull er det i toppen av varden på Emanuel Mohns utsikt?

Når det er gjort kan dere velge å gå ned igjen samme vei som dere kom eller fortsette videre og få en flott rundtur (se kart). Denne går da videre oppover Kvitebjørnen mot Lavet 527 moh før dere går ned i skaret med "Nordlys - ruin" og holder høyre på stien videre nedover skaret forbi de oppdemmede vatnene. Over den siste demningen og man holder til høyre videre nedover til neste demning hvor man så tar til venstre når man har passert, slik at man kommer ut i nordenden av Storevatnet (Stoltzen krysset). Deretter fortsetter man videre nedover grusvei tilbake til utgangspunktet.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra P-plassen i Øyjordsveien, ved rutestart.

Adkomst med kollektivtransport

Holdeplass; "Skytterveien" som nås ved bruk av rute 83 ved vis a vis parkering rutestart.

Annonse