Til topps på Gullsiberget fra Gjenvollhytta, 537 moh.

Publisert av: Trondhjems Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,6 km
  1 time
 • Sesong
  Mai - sep
Gullsiberget ligger i Nordmarka øst for Klæbu. Fra toppen er det fin utsikt særlig mot sør, mot vest og Vassfjellet, og mot nord med Jonsvatnet og Trondheimfjorden.

Turalternativer:
Toppen kan nås fra flere utgangspunkter. De vanligste er Gjenvollhytta i Nordmarka og Hallset i Klæbu.

Dette er en artig tur, særlig etter at en har kommet opp på høydedraget øst for Klæbu. Dette er et variert, og vakkert område med myrer med tjern og småvokst furuskog gjennomskåret av små daler med bratte skrenter som kommer overraskende på. Følg veien fra Gjenvollhytta nordover et kort stykke og ta så av til venstre ved første kryss. Følg veien opp til Hallsetvollen og fortsett nordvestover opp til myrene på høydedraget.
Gå forbi Torbergtjønna og vest for høyden merket 522. Ta så østover i bekkedalen og passer nord for et lite tjern. Her dreier du slik at du kommer til myrene vest for skrentene under toppen på Gullsiberget. Gå så opp på toppen fra nordsida. Distansen fra Gjenvollhytta er ca 4 km.

UT I MARKA
- 58 turer i Trondheimsområdet
Obligatorisk turbok for deg som liker å gå i Marka.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Til Klæbu er det jevnlig bussforbindelse. Buss til Selbusjøen går bare mandag til fredag. Fra stoppestedet ved Bjørkli er det ca 3 km fra Gjenvollhytta. Stor parkeringsplass ved Gjenvollhytta, parkering i sentrum av Klæbu.
Annonse

Publisert av

Trondhjems Turistforening