Spennende tur til Tveitanhola

Annonse

Om turen

Denne hola blir også kalt Gladkollhola, og ligger på Gladkollen overfor Hjuksebø. Fra velteplassen følger du først skilt merket Tveitannatten opp til venstre. Etter ca. 100 meter tar du av til høyre på en sti/ traktorveg. Denne følges i 2-300 meter før du tar til høyre i første stidele. Herfra går stien/vegen oppover i noen slynger, før den går jevnt oppover. Siste delen er bratt. På toppen deler stien seg, og du følger den inn dalen til venstre. Herfra er det også merket med gulorange T-er på furustammene helt fram til hola, ca. 250 meter. Ta med god lykt, helst hodelykt. Det skal være plassert en geocach i hola. Inne i hola klatrer man opp på en provisorisk stige, før hola går videre oppover. Det er overraskende hvor langt oppover hola rekker. Et stykke er det litt trangt, men man kan åle seg videre. Innerst i hola har noen tent telys, de ligger på en "hylle" innerst.

Det er en fin rundtur å gå stien videre til høyre, der man tok opp dalen til hola, rundt ved Kloppa. Den kommer tilbake til velteplassen. Man kan også ta en tur oppom Tveitannatten hvor Notodden turlag har en turkasse. Der er det flott utsikt over Hjuksebø og Heddalsvannet.

Turkart Sauherad 1 : 30 0000, den siste stistumpen inn til hula er ikke avtegnet på kartet da denne er svært ny.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Du tar av opp til Skogenfeltet på Hjukesbø, kjører over jernbanelinja og parkerer ved en velteplass ca. 200 meter etter brua.
Annonse