Buhovd - Gaurhovdrunden, Ål i Hallingdal

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Skitur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  11,3 km
  1 time
  En vei
 • Sesong
  Des - apr

Med utgangspunkt frå parkeringsplassen på Øknin er dette ein fin tur som passar for barnefamiliar og for dei som vil gå lenger då den kan kombineras med fleire løyper.

Denne turen vil ta deg rundt Øknevann og me anbefaler å starte turen mot Ringhovd og ta runden østover. Her befinn du deg i noko skogsterreng til å begynne med og deretter i meir ope terreng. Ein får ein slak og fin tur opp mot Gaurhovd som har open kiosk i påsken. Dette er ein flott og populært stoppestad for ein pust i bakken.
Gå vidare mot Buhovd og attende til utgangspunktet ved parkeringsplassen. Det er også satt ut benkar både ved Gaurhovd og Buhovd.

Beregn selv tidsforbruk ut i fra km og løypeprofil.

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta av frå RV 7 ved Torpo til Torpo Kyrkje, ta derfrå Oppheimsvegen til toppen av Oppheimsgrenda der du køyrer mot venstre til stølsvegane, følg Nørdre Volelivegen til Øknevegen, ta av til venstre ovanfor Kolsrudstølen. Køyr Øknevegen til vinterparkeringsplass på Øknin der løypene startar. Frå Torpo sentrum og til Øknin er det ca 10 km. Du kan også køyre Nørdre Volelivegen til vinterparkeringa ved Ringhovd og gå herfrå. Betalingsbom.

Varsel

Annonse