Fottur til Vasstindbu

Legg til huskeliste
Annonse
  • Middels krevende fottur
  • 10,8 km
  • 5 t
  • Turen går tur/retur samme vei
  • 815 høydemeter totalt
  • Sesong: Mar - okt

En forholdsvis enkel og fin tur opp til Vasstindbu. Du vil starte med rolig oppstigning gjennom Horndalen frem til oppstigningen blir litt brattere og du vender snuten oppover steinrøysa/fjellsiden opp til hytten. Opp fjellsiden vil det bli klyving og du vil spise høydemeter raskt. Utsikten blir raskt bedre og til slutt vil du få se en fantastisk plass hvor Vasstindbu er plassert. Midt på en fjellrygg med utsikt i alle himmelretninger.

"Den som får oppleve en soloppgang eller-nedgang på Vasstindbu har et minne for livet! " Står det i beskrivelsen når du går inn på "Vasstindbu" på Ut.no. Vi fikk oppleve både solnedgang og soloppgang og ble ikke skuffet. Hytta ligger som sagt eksponert midt på en fjellrygg og har derfor også en fantastisk utsikt!

Adkomst med egen bil

Adkomst sommer: Bilvei Åndalsnes-Eresfjord over Vistdalsheia til P-plass i den store svingen. Ca. 3 timer å gå til Vasstindbu herfra. Inn Horndalen/Håndedalen/Hånådalen etter traktorvei og sti forbi seter. Stien tar av fra traktorveien ved stidele mot Svartvassbu. Adkomst vinter: Vinteråpen vei over Vistdalsheia. Vasstindbu er fullt mulig å besøke om vinteren. Bør unngås når det er rasfare.

Adkomst med kollektivtransport

Tog til Åndalsnes, bussforbindelse til Vistdalen fra Åndalsnes og Molde. Men du kommer ikke lenger, altså ingen bussforbindelse over Vistdalsheia.
Annonse