Overnattingstur til Vasstindbu

Publisert av privatperson
Annonse

Om turen

En forholdsvis enkel og fin tur opp til Vasstindbu. Du vil starte med rolig oppstigning gjennom Horndalen frem til oppstigningen blir litt brattere og du vender snuten oppover steinrøysa/fjellsiden opp til hytten. Opp fjellsiden vil det bli klyving og du vil spise høydemeter raskt. Utsikten blir raskt bedre og til slutt vil du få se en fantastisk plass hvor Vasstindbu er plassert. Midt på en fjellrygg med utsikt i alle himmelretninger.

"Den som får oppleve en soloppgang eller-nedgang på Vasstindbu har et minne for livet! " Står det i beskrivelsen når du går inn på "Vasstindbu" på Ut.no. Vi fikk oppleve både solnedgang og soloppgang og ble ikke skuffet. Hytta ligger som sagt eksponert midt på en fjellrygg og har derfor også en fantastisk utsikt!

Dette turforslaget er laget og publisert av en privatperson. UT.no er ikke ansvarlig for feil eller mangler i turforslaget, og kan ikke bli holdt ansvarlig for skader eller situasjoner som måtte oppstå hvis du følger denne turen.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Adkomst sommer: Bilvei Åndalsnes-Eresfjord over Vistdalsheia til P-plass i den store svingen. Ca. 3 timer å gå til Vasstindbu herfra. Inn Horndalen/Håndedalen/Hånådalen etter traktorvei og sti forbi seter. Stien tar av fra traktorveien ved stidele mot Svartvassbu. Adkomst vinter: Vinteråpen vei over Vistdalsheia. Vasstindbu er fullt mulig å besøke om vinteren. Bør unngås når det er rasfare.

Adkomst med offentlig transport

Tog til Åndalsnes, bussforbindelse til Vistdalen fra Åndalsnes og Molde. Men du kommer ikke lenger, altså ingen bussforbindelse over Vistdalsheia.
Annonse