Vennesla: Gamle veier fra Breimyr til Sviverheia via Graslia, Bjønnåsen og Trolldalen

Publisert av: Skautrollet
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Middels
 • Lengde og varighet
  4,8 km
  1 time
 • Sesong
  Feb - des
Innledning

Turen går i flott og variert terreng på for mange ukjente stier. Løypa mellom Breimyr og Graslia er nylig ryddet og er fin å ferdes i. To utsiktspunkt Sviverheia og Bjønnåsen.

Stibeskrivelse

Parker ved den røde bommen rett etter du har passert Breimyr i retning Erkleiv. Gå innover skogsveien. Ta av merket løype til venstre etter første bakketopp. Den er merket helt til du er tilbake på den litt breiere skauveien etter ca 1 km. Det er gammel mosedekt skog frem til du kommer mot toppen og passerer et hogstfelt. Så kommer du til Sviverheia og det er utsikt flere steder.

Så er du snart tilbake på skauveien og fortsetter i retning Graslia (ta til venstre på skauveien). Fin gammel vei. Siste nedoverbakke er bratt og så kommer du til noen hus, nærmere bestemt Graslijordet 10. Gå rett frem mot togundergangen og ta så inn mot heia igjen slik kartet viser. Så finner du stien og går langs skogkanten. Gå oppover den bratte bakken mot Bjønnåsen, men ta av til venstre på smal sti rett før du når bakketoppen. Gå oppover stien og følg den bortover til du kommer til helleren. Ta opp til høyre og gå stien inn mot toppen av fjellet. Du er på Bjønnåsen og kan se langt utover Vennesla. Gå tilbake men ta annen sti mot venstre. Følg stien forbi barnehagen og ta til høyre der du ser Erkleivveien. Gå rett frem og gjennom vakre Trolldalen til du på ny er på Breimyr og ser bilen.

God tur !

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Ta mot Erkleiv når du er sør for Vennesla sentrum. Kjør 3 km på veien og parker til høyre ved rød bom.
Annonse