Melderskin

Publisert av: Kvinnherad Turlag
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Ekstra krevende
 • Lengde og varighet
  4,8 km
  7 timer
 • Sesong
  Mai - sep

Melderskin vert ofte kalla ”Dronninga blant hordalandsfjella”. Varden på det flate topplatået er bygd av Norges geografiske oppmåling i 1913. På toppen finner du storslått utsikt mot havet, fjordar og fjell, og Folgefonna.

RUTEBESKRIVELSE:
Frå P-plassen 300 m langs vegen, før stien svingar opp mot Skarshaug.
Stien går først i utmark og blandingsskog. Over tregrensa følgjer stien små rygger og dalar, dei spesielle Rindane. Første toppen, Skarshaug, er halvvegs til Melderskin. Siste stykket opp hit har sherpaer frå Nepal sikra med trapper. Flott utsikt. Dalen mot søraust er Hattebergsdalen, ein viktig innfallsport til Hattebergvassdraget og Folgefonna nasjonalpark. Vidare oppover blir underlaget meir stein og lite vegetasjon. Ei uventa oppleving er moseteppet og det friske kjeldevatnet i Holo. Her ligg ofte snøfonnene heile sommaren.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Følg vegskilt "Melderskin" frå Rosendal sentrum til P-plass ved stoppskilt på Kletta.

Adkomst med offentlig transport

Det er mogleg å koma til Rosendal med bil og ferje til Årsnes, via Odda og Folgefonntunnelen eller via Halsnøysambandet. Ein kan også koma med bil og ferje via Skånevik. Elles går det hurtigbåt frå Bergen til Rosendal med daglege avgangar. Det er også bussforbindelsar. Sjå skyss.no for rutetider. Norled.no for ferjeruter.
Annonse