Osplikammen, 285 moh

Publisert av: Trondhjems Turistforening
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  1,7 km (én vei)
  1 time, 30 minutter
  Tur-retur
 • Sesong
  Jun - okt

4,2 km t/r, Etter umerket sti

Rusasetfjellet er et poulært og godt tilrettelagt turområde på grensen mellom Ørlandet og Bjugn kommuner. Her er det stier på kryss og tvers som gir mange ulike turmuligheter. Sør i området ligger Osplikammen som er Rusasetfjellets og Ørlandets høyeste punkt, 285 moh. Fra toppen er det storslått utsikt over Ørlandet og øyene utenfor.

Rutebeskrivelse: Noen meter vest for parkeringsplassen et det ei gangbru over veigrøfta, gå over denne og følg tydelig sti opp til Osplikammen. Fra toppen er det vid utsikt til over Ørlandet og Trondheimsfjorden. I klarvær ser vi Gråkallen i Trondheim, fjelltopper i Aure, vindmøllene på Hitra, øyriket Tarva, Bjugnholmen og videre nordover.

Nyttige tips: Alle stiene er godt merket i kartet over Rusasetområdet, som du får i Infotorget i Ørland kultursenter. Det er nesten alltid ganske vått i marka i Rusasetfjellet, så anbefalt fottøy er fjellsko eller støvler.

Turalternativ: Tur til Osplikammen kan også starte fra nordvest i Rusasetfjellet. Parkering ved Reitan Næringspark som ligger ved Fv 710 midtveis mellom Ervika og Opphaug. (Her er det en oppslagstavle med informasjon om stiene i området.)

Overnatting: Kommer du langveis fra vil vi anbefale overnatting på Ørland Kysthotell eller Hovde Gård i Brekstad. Området byr også på store severdigheter som Astråttborgen og Austrått fort.

Kart: Turkart Rusasetfjellet 1:20 000, Norge-serien 10094 Fosen 1:50 000

Turforslag: Oddbjørn Gissinger

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Korteste rute til Osplikammen starter fra Sørøst i Rusasetfjellet. Ta av fra Fv 710 mellom Brekstad og Botngård ved Skiftkroken. Følg Fv 231 østover forbi Karsenget til Yrjarheim. Kjør asfaltert vei ca. 1 km i retning Skytebanen. På vestsida er det parkeringsplass, bak skiltet: "Sankthansholet skyteanleg".
Annonse

Publisert av

Trondhjems Turistforening