Topptur til Persgårdshalla

Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Enkel
 • Lengde og varighet
  2,8 km
  1 time
  Turen går én vei, fra A-B
 • Sesong
  Apr - okt

Persgårdshalla er en kort topptur med flott utsikt over Stod, Snåsavatnet og omland. På en finværsdag kan du i klarvær se helt til Forbord i Stjørdal.

Start turen ved parkeringsplassen toppen av Gusthagen. Parkeringsplassen er skiltet fra FV 763. Her ifra er stien godt synlig og godt merket. Det går jevnt oppover til toppen av Persgårdshalla. På toppen er det gapauk med grillplass, trimkasse og informasjonstavle.

Turen kan også gås som en rundtur og kan gås som en rundtur med start på Gusthaugen forslamlingshus hvor det er parkering. Fra parkeringen følges grusveg tilbake til fylkesveg, som krysses og videre oppover åsen. Stien er lett synlig, skiltet godt, bred og stedvis ganske bratt, men svært lettgått.

Slik kommer du deg dit

Adkomst med egen bil

Fra Steinkjer: Følg Fylkesveg 763 skiltet Snåsa/Bølareinen/Stod nordover ut av Steinkjer. Følg denne vegen gjennom Stod og Binde, forbi en liten matbutikk, gjennom 50 sonen og forbi skolen (15 km fra Steinkjer), inn i en 70 sone og opp en bakke. Her står det skiltet til Gusthaugen mot venstre. Følg grusvegen inn til enden og parker ved forsamlingshuset.
Annonse